Ο κουρέας με τις φωτοτυπίες και οι τρομοκράτες

Πώς… μυρίστηκαν τους Πακιστανούς που έπαιρναν, υποτίθεται, εντολές από το Ιράν

Κατηφορίζοντας την οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη, στο αριστερό χέρι και πριν από η συμβολή της με την Επτανήσου βρίσκεται ένα κουρείο / κομμωτήριο. Μια «τρύπα».

Στα γράμματα της μικρής τζαμαρίας δεσπόζει το «5€». Τιμή φιξ για το ανδρικό κούρεμα σε όλα τα μπαρμπέρικα που διαχειρίζονται οικονομικοί μετανάστες από Ινδία, Πακιστάν Μπαγκλαντές και περίχωρα. Μπαγκλαντεσιανός, θαρρώ, είναι και ο κύριος του συγκεκριμένου μαγαζιού, που όμως έχει μία φοβερή ιδιαιτερότητα: διαφημίζει απ’ έξω ότι αναλαμβάνει κι εκτυπώσεις, φωτοτυπίες και τα ρέστα!

Πηγαίνεις για ένα «σβήσιμο» στο σβέρκο, του λες να σου βγάλει και μια φωτοτυπία την αστυνομική ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, δηλαδή, μεταξύ κουρέα και φωτοτυπατζή. Κάτι μου λέει ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν τον πρόσεξα μόνον εγώ, αλλά και κάποιο σαΐνι με ασφαλίτικα / κυπατζίδικα χαρίσματα και το αντικείμενο της ανακάλυψής του έφτασε ώς το Μέγαρο Μαξίμου.

Γιατί ένας Πακιστανός που μαζεύει ελιές στη Πελοπόννησο να μην μπορει να είναι… εντολοδόχος τρομοκρατών, που ξεκινάει μαζί μ’ έναν συμπατριώτη του μέσα στα τιγκαρισμένα από κοσμό στενά στου Ψυρρή με μια μπουκάλα υγραερίου να πάει να τινάξει ένα εβραϊκό εστιατόριο; Εδώ ο άλλος στο ένα χέρι κρατάει το ψαλίδι και στο άλλο τη σελίδα Α4…

Κι επειδή η ιστορία με τους επίδοξους τρομοκράτες είναι τόσο ωραία, δεν «λέει» ν’ αφήσεις την (όποια) αλήθεια να τη χαλάσει. Οπως κι εκείνη η ιστορία με τη ρωσίδα κατάσκοπο από το Παγκράτι, για την οποία μάθαμε μέχρι και τι χρώμα βρακί φορούσε αλλά ποτέ δεν την είδαμε, διότι την είχε, λέει, κάνει από την Ελλάδα.

Με όλες αυτές τις υποθέσεις, βέβαια, θα βρεθούν και πέντε, δέκα, δεκαπέντε νοματαίοι, που θα καταπιούν το αγκρίστρι μέχρι τον οισοφάγο και θα πανηγυρίσουν ότι η ΕΥΠ κάνει δουλίτσα, υπό την άμεση (όποτε μας συμφέρει) εποπτεία του πρωτθυπουργού Κούλη, δεν είναι μονάχα «επισυνδέσεις» (sic) και συνακροάσεις, αλλά γαντζώνει και κακούς. Και αν δεν τους/τις γαντζώνει ακριβώς, όπως με τη Ρωσίδα «βασίλισσα της κουβαρίστρας και των μαλλιών Μολοκότου», τουλάχιστον καταφέρνει και τους/τις εντοπίζει.

Μέχρι την 21η Μαΐου, την ημέρα Κωνσταντίνου και Ελένης κι Εκλογών, ο χρόνος είναι πολύ πυκνός, δυσκολεύομαι να φανταστώ τι άλλο θα εξιχνιάσει το επιτελικό μητσοτάκειο κράτος για να μας σερβίρει. Για το μόνο που είμαι βέβαια είναι ότι δεν θα συναινέσει σε ντιμπέιτ.

Ελπίζω, πάντως, να μη βρει κανέναν μπελά ο φουκαράς ο κουρέας της Κεφαλληνίας, ότι κρυφίως, δηλαδή, εκτός από τις χωρίστρες και τις φωτοτυπίες, τροφοδοτεί και τον υπογράφοντα με υλικό για αντικυβερνητικό δηλητήριο. Με την ανοησία, ποτέ δεν ξέρεις…

Στίλπων Φραγκούλης