Αυτοί είστε… Άδικο έχει;

Δίκιο - βουνό έχει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Φθιώτης (εκ της Φθίας, όπως είναι η αρχαία ονομασία της Φθιώτιδας) γγ του ΚΚΕ άφησε προίκα στην ελληνική γλώσσα με αυτή την ατάκα του. Οι άνθρωποι είναι οι πράξεις τους.

Στην ΕΡΤ νομίζουν πως αγοράζοντας τα δικαιώματα αγώνων μπάσκετ και βόλεϊ – επιπέδου Α΄ Εθνικής – αποκτούν και το δικαίωμα, να διαφεντεύουν τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα. Έτσι στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής η ΕΡΤ καθορίζει τις ώρες μετάδοσης ανάλογα με το πρόγραμμα της. Καλύτερα, ανάλογα με όσα αντιλαμβάνονται όσοι είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα της.

Και ορίζουν αγώνες υψηλής σημασίας σε ώρες που ορίζονται κι αγώνες ποδοσφαίρου. Έτσι και το προϊόν τους καίνε. Το ήδη καμένο από την ώρα που οι διοργανώτριες αρχές διαφεντεύονται από την ΕΡΤ. Αντί μάλιστα, πινακίου φακής. Συχνά μάλιστα, προκαλούν και εμπλοκή σε μέτρα τάξης για την αστυνόμευση κρίσιμων αγώνων.

Οι διοργανώτριες αρχές των Πρωταθλημάτων Α΄ Εθνικής μπάσκετ και βόλεϊ αρνούνται, να αποδεχθούν πως το ποδόσφαιρο είναι «βασιλιάς των σπορ». Καλώς ή κακώς είναι. Στην Ελλάδα ιδιαίτερα η απόσταση από τα άλλα αθλήματα είναι παρασάγγες. Καλώς ή κακώς είναι.

Έτσι δεν προσεγγίζουν τις διοργανώτριες αρχές Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής και Κυπέλλου του ποδοσφαίρου. Αν κι αυτές δε φημίζονται για τα ευήκοα ώτα τους! Απαξιώνουν κάθε συζήτηση τα συνδρομητικά κανάλια με την ΕΡΤ. Κι η ΕΡΤ σιγά μην κάτσει να σκάσει. Στέλνει σε ώρες που τηλεοπτικά τις σκιάζει η φοβέρα και τις πλακώνει η τηλεθέαση αγώνες Α΄ Εθνικής μπάσκετ και βόλεϊ.

Κόσμος δεν πάει στο γήπεδο. Κόσμος λίγο βλέπει τους αγώνες. Ρέει ένα ρυάκι χρήματος από την ΕΡΤ στις διοργανώτριες αρχές. Μοιράζουν σταγόνες στις ομάδες. Κι ας  πάει το παλιάμπελο, που λέμε. Το άθλημα δηλαδή, αντί να ανθίζει, μαραίνεται!

Πολλά τα παραδείγματα. Και φρέσκα. Εφετινά συμβάντα στις εμπλοκές ωρών μετάδοσης. Με το ποδόσφαιρο να μην αφήνει ανάσα σε βόλεϊ και μπάσκετ. Με την ΕΡΤ να είναι αμετακίνητη καθώς νομίζει πως με τον οβολό του ελληνικού λαού, μέσω  λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, διαφεντεύει τον ελληνικό αθλητισμό.

Όλα τούτα υπό την ένοχη ενοχή των αρμόδιων υπουργών της κάθε Κυβέρνησης.

Για να αποδοθεί το δίκιο – βουνό στον συμπατριώτη μας, γγ του ΚΚΕ περί της ατάκας του στη Βουλή: «Αυτοί είστε»! Με δυο λέξεις κι όχι χίλιες, μία εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Με την υπογραφή του ακαταμάχητου μαχητή Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ