Τη γυναίκα του Καίσαρα λησμόνησες, Κυριάκο!

Ο Πρωθυπουργός ξέχασε πολλά...

Ο Πρωθυπουργός, όπως ο κάθε Πρωθυπουργός, δεν παύει να είναι άνθρωπος. Δεν παύει, να έχει τις ανάγκες ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Δίχως να είναι συνηθισμένος άνθρωπος. Το ξεκαθαρίζω.

   Και για να το κάνω λιανά, πρέπει πριν μπει στα παπούτσια συνηθισμένου ανθρώπου, να μη λησμονεί πως έχει μπει στα παπούτσια του Πρωθυπουργού. Πρέπει να προσέχει τι λέει, τι κάνει, πού πάει και που έρχεται.

   Δεν αρκεί να είναι σωστός. Πρέπει και να φαίνεται. Αυτό μετρά στην κοινωνία. Το έλεγαν κι οι Ρωμαίοι: Δεν αρκεί, να είναι δίκαιη η γυναίκα του Καίσαρα. Πρέπει και να φαίνεται δίκαιη.

   Το λησμόνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και θρονιάστηκε την Κυριακή σε καρέκλα θάλασσας απολαμβάνοντας τον ήλιο, με την κυρία Μαρέβα, κάπου στα Χανιά. Τι έκανε το πρωθυπουργικό ζεύγος; Έκανε ό, τι κάνει συνηθισμένο ζεύγος ανθρώπων. Ναι αλλά το πρωθυπουργικό ζεύγος δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι.

   Έτσι τον περιέλαβαν, όσοι τον περιμένουν σε κάθε γωνία με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Τους έδωσε καθαρό οπτικό πεδίο. Και μπαμ, μπουμ οι πιστολιές. Τα ήθελε και τα έπαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

   Την ώρα που σε κάποιες γωνιές της η Ελλάδα δοκιμαζόταν από την κακοκαιρία κι άνθρωποι πνιγόταν – ευτυχώς, Παναγία μου σε αυτές – από απελπισία κι οργή… Ο τελευταίος ο οποίος θα έπρεπε, να είναι στον κόσμο του είναι ο Πρωθυπουργός.

   Πήγαινε γυρεύοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία συμπεριφέρεται ως συνηθισμένος άνθρωπος ενώ είναι Πρωθυπουργός. Έτσι δίνει τροφή σε όσους τον αντιπολιτεύονται κι εντός κι εκτός (ο νοών νοείτω) Βουλής.

   Και βέβαια, το έργο ενός Πρωθυπουργού, τού κάθε Πρωθυπουργού δεν κρίνεται από τέτοιες συμπεριφορές. Κρίνεται από τα ωφέλιμα αποτελέσματα του για τους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός όμως, σχολιάζεται δυσμενώς από τους πολίτες  για τέτοιες συμπεριφορές. Ουκ ολίγοι, ορισμένοι με μη αγαθές προθέσεις, βάζουν το «είναι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «φαίνεσθαι». Πολλοί σε πολλούς το κάνουν. Δεν φταίνε όμως, αυτοί που το κάνουν. Φταίνε αυτοί πους τους δίνουν τα περιθώρια, να το κάνουν!

  Δε θα χανόταν ο κόσμος, εάν δεν θρονιαζόταν στην παραλία το πρωθυπουργικό ζεύγος, όταν σε γωνιές της πατρίδας μας πολίτες σπάραζαν για το χαμένο βιός τους.