Ενας Ελληνας μεταξύ των 200 πολλά υποσχόμενων U20!

Το νέο project της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, συγκαταλέγεται σε μία ξεχωριστή λίστα...

Εβδομαδιαία έρευνα Νο419 για το CIES, το Ευρωπαϊκό Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο, με αντικείμενο τους πιο ταλαντούχους -ανά τον κόσμο- παίκτες, που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τα 20 έτη, αλλά με τις έως τώρα επιδόσεις τους έχουν αφήσει πολλές υποσχέσεις και βέβαια υπάρχουν γι’ αυτούς ακόμα περισσότερες προσδοκίες. Ψάξαμε με αρκετή υπομονή και προσμονή για να βρούμε και τελικά πετύχαμε κι ένα… πατριωτάκι μεταξύ των 200! Επίδοση που σίγουρα δεν μας τιμά ως ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως μας προκαλεί και κάποια έκπληξη. Η… κατηφόρα των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, καθώς και όσα συμβαίνουν στην μίζερη καθημερινή ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα αποτελεί για τους νουνεχείς η καλύτερη προϊδέαση για το αποτέλεσμα που περιγράφεται στη λίστα των 200 πολλά υποσχόμενων ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών.

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης για να έχουμε κι εμείς ένα σημείο αναφοράς στην έρευνα του CIES. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, που ουσιαστικά στην εφετινή αγωνιστική περίοδο έχει καθιερωθεί στο “Δικέφαλο του Βορρά” βρίσκεται στη λίστα με τους 200 ποδοσφαιριστές και μάλιστα σε αρκετά υψηλή θέση, 8η συγκεκριμένα μεταξύ των 20 κεντρικών αμυντικών.

Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, κατέταξε τους παίκτες U20 από 75 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο λαμβάνοντας υπόψη τα λεπτά που παίχτηκαν σε επίσημους αγώνες τις τελευταίες 365 ημέρες, το επίπεδο των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν και βέβαια τα αποτελέσματα των ομάδων τους. O κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, με βάση τα παραπάνω κριτήρια, συγκέντρωσε βαθμολογία 2,07, βαθμό εμπειρίας 45,6, επίπεδο αγώνων 71,3 κι όλα αυτά σε 2.253 λεπτά που αγωνίστηκε στο διάστημα της έρευνας. Την πρώτη θέση ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς καταλαμβάνει ο Αντόνιο Σίλβα της Μπενφίκα με βαθμολογία 3,16. Η υψηλότερη συνολική βαθμολογία ανάμεσα στους 200 περισσότερο υποσχόμενους παίκτες κάτω των 20 ετών καταγράφηκε για τον Ισπανό Γκάβι της Μπαρτσελόνα κι ήταν 4,36!

Οι δέκα κορυφαίοι ανά θέση είναι οι: Πλάμεν Αντρέεφ (Λέφσκι Σόφιας, τερματοφύλακας), Αντόνιο Σίλβα (Μπενφίκα, κεντρικός αμυντικός), Αλεχάντρο Μπάλντε (Μπαρτσελόνα, αριστερό μπακ), Ρίκο Λιούις (Μάντσεστερ Σίτι, δεξί μπακ), Άρθουρ Βερμέερεν (Αντβέρπ, αμυντικός μέσος), Πάμπλο Γκάβι (Μπαρτσελόνα, κεντρικός μέσος), Μπιλάλ Ελ Χάνους (Γκενκ, επιθετικός μέσος), Ματέους Μαρτίνς (Γουότφορντ, αριστερός εξτρέμ), Άντζελο Γκάμπριελ (Σάντος, δεξιός εξτρέμ) και Μάρκος Λεονάρντο (Σάντος, σέντερ φορ).

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ!