Κουτσοί, στραβοί στον Αϊ Παντελεήμονα!

Υπερβαίνουν τα όρια σοβαρότητας τα κόμματα στην προεκλογική περίοδο. Τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Βάζουν παραγάδια. Θέλουν με άδεια, να πιάσουν γεμάτα!

Εκλογές έχουμε. Ό,τι θέλουμε, λέμε. Έτσι αποστέλλεται το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Κι άμα πιάσει, έπιασε. «Θες από φέτος πανελλαδικές χωρίς βάση εισαγωγής; Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ»!

  Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, μην βγάλουν κάλους οι γλουτοί σου από το διάβασμα. Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Για να διαβείς την πόρτα των ΑΕΙ .

   Κι απορώ. Αυτή η εξαγγελία που στηρίζεται; Στις υποδομές των ΑΕΙ; Στην επάρκεια διδακτικού προσωπικού; Στις ανάγκες της αγοράς για πτυχιούχους των ΑΕΙ;

  Έχω την αμυδρά υποψία που δεν στηρίζεται πουθενά.

  Απορώ επίσης, για μία ελαφρά τη καρδία εξαγγελία, έστω μεσούσης της προεκλογικής περιόδου που επιτρέπει την είσοδο στα ΑΕΙ ακόμη και με βαθμολογία μιας μονάδας. Δεν αναφέρω την λευκή κόλλα. Αυτή μηδενίζεται. Αν και με μηδέν, στο πρόσφατο παρελθόν, κάποιοι διάβηκαν την πόρτα των ΑΕΙ.

  Πως είναι δυνατόν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο μένεις στην ίδια τάξη με βαθμολογία κάτω από τη βάση αλλά να εισέρχεσαι στα ΑΕΙ;

  Όλα τα παιδιά που τα τρία τελευταία χρόνια βγάζουν κάλους στους γλουτούς του, ήτοι τα μυρμήγκια, βλέπουν αίφνης τον ΣΥΡΙΖΑ να προωθεί τα άλλα παιδιά, ήτοι τα τζιτζίκια.

  Αυτό κι εάν είναι, άδικο για τα μυρμήγκια. Είναι δε, ηλίου φαεινότερο πως πρόκειται για καραμπινάτη προεκλογική εξαγγελία. Δικαίωμα κάθε κόμματος η προεκλογική δράση. Δε θα έβλαπτε πάντως, περισσότερη σοβαρότητα όταν η εξαγγελία αφορά όνειρα και προσδοκίες αλλά και θυσίες εκατό χιλιάδων οικογενειών.

   Ένα γραπτό με βαθμολογία κάτω από τη βάση μπορεί να οφείλεται σε μία άτυχη στιγμή. Συνήθως οφείλεται στην αναμελιά υποψηφίων για τα ΑΕΙ. Αυτών που αρνούνται, να κοπιάσουν. Και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την είσοδος τους στα ΑΕΙ. Όταν όμως, θα πρόκειται για άνευ κόπου είσοδο; Θα σπεύσουν, να διαβούν την πόρτα τους!

  Κουτσοί, στραβοί στον Αϊ Παντελεήμονα, για να το πούμε απλά.

  Στον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, υπάρχει κι ο, άνευ υπογραφής,  αντίλογος στα διαδίκτυο. Εκλογές έχουμε. Ό,τι φάμε. Ό,τι πιούμε. Ό,τι πούμε. Ό, τι αρπάξουν τα οπίσθια μας. Κατ’ ευφημισμόν!

 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ