Το ΠΑΣΟΚ είναι ο Ανδρέας. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αποπειράται προεκλογικά η χρήση του εμβλήματος, του ιερού λαβάρου, της σημαίας από την Κουμουνδούρου. Εκρήγνυται δίκαια η Χαριλάου Τρικούπη!

Φιρί, φιρί το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ για μετωπική με το ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ φυσικά, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

  «Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται  του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραδεχτεί ότι η πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα ήταν εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου», λέει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

   Ο μέγας Μάο Τσε Τουνγκ είχε πει: «Αφήστε όλα τα λουλούδια, να ανθίσουν»! Δεν είχε πει που μπορεί, να ανθίζει ένα λουλούδι. Και στο ΠΑΣΟΚ ορθά, πολύ ορθά δεν επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να στολίζεται με τα άνθη του Ανδρέα Παπανδρέου.

  Στα γραφεία της Κουμουνδούρου φωτογραφία του λαοφιλούς ηγέτη δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει παντού.

  Η λέξη αλλά κι έννοια της λέξης Αλλαγή είναι κατοχυρωμένη από τον ελληνικό λαό στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί, να την χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εθνική  λέξη που φέρει φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου.

 Μπορεί, να κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι του ΠΑΣΟΚ μετά τον θάνατο του δημιουργού του. Μπορεί να έγιναν ιστορικά λάθη από τους επιγόνους του Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμη κι από τον ίδιο τον γιό του, τον Γιώργο. Μπορεί ευεργετημένοι από το ΠΑΣΟΚ πρώτοι τον λίθο να βαλλέτωσαν κατά του Κινήματος. Πολλά μπορεί. Ένα δεν μπορεί. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τον Ανδρέα Παπανδρέου.

  Ο λαοφιλής ηγέτης είναι έμβλημα. Είναι λάβαρο ιερό. Είναι σημαία, που ουδέποτε υπεστάλη,  του ΠΑΣΟΚ!

  Έτσι στη Χαριλάου Τρικούπη κάθε αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρέα Παπανδρέου αντιμετωπίζεται ως προσπάθεια αντιποίησης αρχής.

  Κι έχει δίκιο ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μια παγκόσμια εμβέλεια. Ανήκει στην ιστορία, στη δημοκρατική προοδευτική ιστορία του ελληνικού λαού. Αλλά από αυτό, στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταντάει γραφικό. Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί».

  Γιατί μήπως πάνε οι Πρέσπες της Φλώρινας;

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ