CIES: Αυτοί είναι οι 100 κορυφαίοι ντριμπλέρ κάτω των 23 ετών

Ελληνική εκπροσώπηση σε ακόμη μία εβδομαδιαία έρευνα, που διεξήγαγε το Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό παρατηρητήριο.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, φιγουράρει στη λίστα των 100 πιο επιτυχημένων ντριμπλέρ. Κριτήρια της έρευνας, που διεξήγαγε το CIES Football Observatory, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, αποτέλεσε η ηλικία, η συμμετοχή σε αναμετρήσεις τον τελευταίο έναν χρόνο και ένας δείκτης που συνδυάζει τη συχνότητα και το ποσοστό σε επιτυχημένες ντρίμπλες, καθώς και αθλητικό επίπεδο συμπαικτών και αντιπάλων.

Ο Ελληνας επιθετικός βρίσκεται στην 57η θέση της συγκεκριμένης λίστας με τους 100 πιο επιτυχημένους U23 ντριμπλέρ, καταφέρνοντας μία επιτυχημένη προσπάθεια… αδειάσματος του αντιπάλου κάθε 24 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, με συνολικό ποσοστό επιτυχίας 59,5%! Ο Βραζιλιάνος διεθνής εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με μια επιτυχημένη ντρίμπλα κάθε 15 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, και ποσοστό επιτυχίας 50,3% σε άκρως ανταγωνιστικούς αγώνες κι απέναντι σε μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο επίσης Βραζιλιάνος, Άντζελο Γκάμπριελ της Σάντος κατατάσσεται δεύτερος, στη συγκεκριμένη 100άδα, με ακόμη πιο εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία, αν και σε παιχνίδια χαμηλότερου επιπέδου. Ο Γκάμπριελ καταγράφει επιτυχημένη ντρίμπλα κάθε 13 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα και ποσοστό επιτυχίας 64,2%! Το βάθρο ολοκληρώνει ο Γερμανός Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν Μονάχου με επιτυχημένη ντρίμπλα κάθε 20 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα και ποσοστό επιτυχίας 60,1%.

Παίκτες από 35 διαφορετικά πρωταθλήματα βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους 100, με την ισπανική La Liga στην πρώτη θέση (11 εκπροσώπους), έναν περισσότερο από την αγγλική Premier League και την Primera División της Αργεντινής.  Γεννημένος στις 23 Δεκεμβρίου 2004, ο Φακούντο Μπουονανότε της Μπράιτον είναι ο νεότερος παίκτης στο top 100, ακολουθούμενος από τον Άντζελο Γκάμπριελ (γεννημένος μόλις δύο μέρες νωρίτερα), τον Ισραηλινό Όσκαρ Γκλουκχ της Σάλτσμπουργκ και τον Χούλιαν Φερνάντες της Βελέζ Σάρσφιλντ.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ!