Είναι μια ώρα δύσκολη, για τον Ιβάν Σαββίδη!

Η παταγώδης αποτυχία του ΠΑΟΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο προκαλεί ντόμινο αλλαγών. Οφείλει ο επικεφαλής της ΠΑΕ, να ξεμπερδέψει το κουβάρι των στόχων της ομάδας του

Θα φύγουν από τον ΠΑΟΚ, είπαν οι… αρμόδιοι, έξι-επτά παίκτες. Ήτοι, οι …φευγάτοι! Μετρήστε: Ολιβέιρα, Κάργας, Μουργκ, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Κεντζόρα. Θα έρθουν στον ΠΑΟΚ, είπαν επίσης οι …αρμόδιοι, έξι-επτά παίκτες. Ίδωμεν!

     Τώρα, σε ό, τι αφορά τους απόλυτα υπεύθυνος κι υπόλογους της παταγώδους κι εφετινής, αποτυχίας του ΠΑΟΚ; Τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ζοσέ Μπότο; Όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

   Ο Ρουμάνος έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο. Κάτι λέει αυτό.  Έχει ακόμη την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη. Για πόσο θα την έχει; Ο Θεός κι η ψυχή του Ιβάν Σαββίδη.

   Ο Πορτογάλος απέτυχε οικτρά! Έχει μηδέν σε όλα. Κι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα επειδή μιλούσε ακατάσχετα. Το μέλλον του στον ΠΑΟΚ είναι μάλλον, θολό. Εάν κι εφ’ όσον υπάρχει μέλλον του Ζοσέ Μπότο στην Τούμπα.

   Για τον ΠΑΟΚ πάντως, σημασία έχει να καταστήσει σαφείς τους στόχους του. Να ξεμπερδέψει το κουβάρι των στόχων του. Ήταν που ήταν μπερδεμένο από πέρυσι, μπερδεύθηκε ακόμη περισσότερο εφέτος.

   Ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά με στόχο τη κατάκτηση τίτλων. Με το ξεκίνημα «στράβωσε». Οι μεταγραφές με το «καλημέρα» τους αποδείχθηκαν «μάπα το καρπούζι». Άλλαξε τροπάριο ο Ρουμάνος προπονητής. Έβαλε στόχο την ανανέωση. Εξ ανάγκης επιστράτευσε Γιάννη Κωνσταντέλια και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Ναι, εξ ανάγκης επειδή οι βασικές του επιλογές ήταν οι «μάπα το καρπούζι» επιλογές.

   Το πάλεψε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Όλα κι όλα. Ο ΠΑΟΚ με το ελλειμματικό ρόστερ του μπήκε στα πλέι οφ με προοπτικές διεκδίκησης του τίτλου. Έφθασε στο Τελικό. Μετά; Μόλις άγγιξε δυνατός,  το ταβάνι του σωριάσθηκε αδύναμος, στο πάτωμα.

   Έτσι, ήρθε η καταστροφή. Καταστροφή είναι, αγωνιστική κι οικονομική, η εφετινή χρονιά για τον ΠΑΟΚ αλλά… Όπως έστρωσε, έτσι κοιμήθηκε! Ας πρόσεχε..

   Τι μέλλει γενέσθαι, πλέον; Ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στην δυσχερέστερη θέση από την ημέρα κατά την οποία ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ. Είναι μία ώρα δύσκολη γι’ αυτόν. Γι’ αυτήν έχει κι αυτός τις ευθύνες του.

   Κι είναι υποχρεωμένος, να κάνει μία αρχή. Με ποιους και πως… Ο χρόνος θα δείξει!

    Είτε έτσι είτε αλλιώς η παταγώδης (δεύτερη σερί σε χρονιές)  αποτυχία του ΠΑΟΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο προκαλεί ντόμινο αλλαγών…

 

 

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ