Αλλαξε το κλίμα στην Τούμπα!

Μόνον τυχαία δεν είναι η περιθωριοποίηση (sic) των μέχρι χθες, εμπλεκομένων φορέων!

 

Επιτρέψτε μας, να μη συμμεριζόμαστε απόλυτα τον ενθουσιασμό του ΠΑΟΚ. Η περιθωριοποίηση (sic) της Διοικούσας Επιτροπής του Καυτανζόγλειου, – κατά σειρά ιεραρχίας  η αναφορά τους – τής ΓΓΑ και του υφυπουργείου Αθλητισμού κατέστη αναγκαίο κακό για την Κυβέρνηση. Αιτία; Οι ανισορροπίες στις εξελίξεις για τη Νέα Τούμπα. Με άλλα λόγια; Ήταν η μόνη διέξοδος από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν τα πράγματα. Κι υπό την πίεση βέβαια, της δυναμικής των φίλων του «δικεφάλου». Εξανίστανται κάθε φορά κατά την οποία η Νέα Τούμπα μπλοκάρει σε τυπικές διαδικασίες με αρτηριοσκληρωτικές προσεγγίσεις. Έτσι εξανέστησαν και με την εμπλοκή στο Στάδιο!

Φυσικά, είναι θετική για τον ΠΑΟΚ η απόφαση της Κυβέρνησης. Ξεμπλοκάρει τα πράγματα. Διαμορφώνει άλλες συνθήκες. Και στο κάτω κάτω της γραφής δικαιώνει τον ΠΑΟΚ! Περί τούτου ουδείς λόγος. Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ. Εκτέθηκαν, όσοι τέθηκαν στο περιθώριο.   Για το γεγονός αυτό, της δικαίωσης ορθά ξεφαντώνουν στην Τούμπα. Επί του παρόντος καλώς πράττουν. Επί του μέλλοντος; Ίδωμεν…

Εν τη παλάμη …έργα κι ούτω βοήσετε, στην Τούμπα. Μην σπεύδετε, να βοήσετε πανηγυρίζοντας. Έχει ακόμη πολύ και δύσκολο δρόμο η κατασκευή της Νέας Τούμπας. Ακόμη και μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος… Ακόμη και μετά την κατάθεση προσμονής του Πρωθυπουργού για την έκδοση του πριν τον τέλος της χρονιάς… Ακόμη και με τον Ιβάν Σαββίδη με τον παρά στο χέρι… Ακόμη κι έτσι, είναι δύσκολο εγχείρημα αυτό το μεγαλεπήβολο έργο.

Η ευθεία «γραμμή» με το Μέγαρο Μαξίμου διαπλατύνει τους ορίζοντες της κατασκευής. Η… τεθλασμένη τους συρρίκνωνε. Δεν το λέμε εμείς. Για να προλάβουμε, όσους σπεύσουν, να μάς ψέξουν για βεβιασμένη έκδοση συμπερασμάτων. Τα γεγονότα το λένε!

Μόνον τυχαία δεν είναι η περιθωριοποίηση (sic) των μέχρι χθες, εμπλεκομένων φορέων. Αυτών οι οποίοι (και συγνώμη για την αγοραία έκφραση) έμπλεξαν τα μπούτια τους. Κι εξέθεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρχής γενομένης από τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τότε που ο Πρωθυπουργός – κακώς, κάκιστα ενημερωμένος – έκανε λόγο για τη Νέα Τούμπα τονίζοντας πως «αναμένεται η κίνηση του επενδυτή»! Κι ενώ μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος τα πάντα για την επένδυση είναι σε ακινησία. Την επομένη πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκατέστησε την τάξη καταθέτοντας την προσμονή του για έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος πριν το τέλος της χρονιάς.