Συγκίνησε το πανελλήνιο η «μπροστάρισσα» ΠΑΕ ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ άνοιξε νέους ορίζοντες στο θέμα με τα αδέσποτα

Τα μάτια κάθε κουταβιού, οποιουδήποτε είδους και φυλής, έχουν την ικανότητα, να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα. Με αυτήν μίλησαν από την αγκαλιά παικτών της ΑΕΚ. Με αυτήν ζήτησαν την αγάπη του ανθρώπου. Για να ξεπεράσουν την ορφάνια τους…

Ήταν σημαντικές ξεχωριστές οι εικόνες από το ΟΑΚΑ. Πριν τη σέντρα του αγώνα ΑΕΚ – Ατρόμητος παίκτες των «κίτρινων» εμφανίσθηκαν – στην παράταξη των ομάδων – με σκυλάκια στην αγκαλιά τους. Με αυτήν την εξαιρετική (είχε πανελλήνια απήχηση)  πρωτοβουλία της η ΠΑΕ ΑΕΚ συμμετείχε στην προσπάθεια υιοθεσίας αδέσποτων. Συμμετείχε στην ανάδειξη της ανθρωπιάς του ποδοσφαίρου μιλώντας με τα μάτια των κουταβιών!

Το ποδόσφαιρο ως κοινωνική έκφραση δε θα μπορούσε, να μείνει ανέκφραστο μπροστά στην αδιαφορία για τα αδέσποτα. Κι η ΠΑΕ ΑΕΚ με την προχωρημένη πρωτοβουλία της, η οποία συγκλόνισε με την ευρύτητα πνεύματος της,  άνοιξε νέους ορίζοντες στο θέμα με τα αδέσποτα.

Η πανελλήνια απήχηση της πρωτοβουλίας της ΠΑΕ ΑΕΚ καταγράφθηκε και στο διαδίκτυο αλλά και σε κάθε φίλαθλο χώρο. Και φυσικά, θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Ήδη ανταποκριτές Τύπου στην Ελλάδα μετέδωσαν το γεγονός διακοσμημένο με κολακευτικά σχόλια και για την «μπροστάρισσα» ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και την ζωοφιλία στην Ελλάδα.

«Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν κι από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα», είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι. Και στο έθνος μας δεν είμαστε και τόσο υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Να λέμε την αλήθεια!

Οι εικόνες από το ΟΑΚΑ, χάρη στην ευρύτητα πνεύματος και στην πολυδιάστατη κοινωνική δράση της ΠΑΕ ΑΕΚ, συγκίνησαν όλους τους φιλάθλους. Τα χαριτωμένα κουταβάκια, αυτές οι αθώες ψυχούλες, μίλησαν με τα ματάκια τους. Άγγιξαν ευαίσθητες χορδές από τις δικές μας ψυχές. Μας έκαναν, να σκεφθούμε πως χαμηλώνοντας στον δρόμο, για να δώσουμε ένα χάδι σε ένα ζωάκι, γινόμαστε οι ψηλότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Να μείνουμε όμως, στη θεωρία. Να προχωρήσουμε στην πράξη κατά την καθημερινότητα μας. Και να είστε βέβαιοι, πως η ΠΑΕ ΑΕΚ γρήγορα θα καταστεί παράδειγμα προς αντιγραφή. Βρέθηκε μπροστά, πολύ μπροστά με την συγκινητική πρωτοβουλία της! «Μπροστάρισσα», γαρ…

 

Α.Ι. Νικολαίδης