Αναίσχυντοι! Κι ακόμη χειρότεροι…

Οι ομάδες της Σουπερλίγκ 2 δεν είναι άμοιρες ευθυνών, αλλά η κατάσταση είναι τραγική!

Η παγκόσμια πρωτιά – για το Νόμπελ… ντροπής – του ελληνικού ποδοσφαίρου αφορά το μόνο Πρωτάθλημα στην Ευρώπη το οποίο δεν ξεκίνησε ακόμη. Παραμένει καθηλωμένο. Ορθά καταλάβατε. Είναι το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Πρόσφατα βαπτισμένο στην κολυμπήθρα του εκσυγχρονισμού και της προόδου με το όνομα Σουπερλιγκ 2. Αυτός ο… φερετζές του έλειπε!

Ουδείς κοκκινίζει από αισχύνη. Η πολιτική ηγεσία του ποδοσφαίρου, το υφυπουργείο Αθλητισμού δια του επικεφαλής του νίπτει τας χείρας του. Η αθλητική ηγεσία, η ΕΠΟ δεν έχει χρόνο να νίψει τις δικές του καθώς καθημερινά μουντζώνεται με αυτές. Για όσα δεν πράττει και για όσα πράττει. Κι η διοργανώτρια αρχή της Σουπερλίγκ 1 δεκάρα δε δίνει. Σιγά μην τη νοιάζει η Σουπερλίγκ 2. Έχει τους δικούς της καημούς. Κι από πίτα που δεν τρώει, τι τη νοιάζει και να καλεί.

Αναίσχυντοι; Κι ακόμη χειρότεροι…

Φυσικά κι οι ομάδες της Σουπερλίγκ 2 δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Τα ταμεία τους να γεμίσουν κι όχι το ποδόσφαιρο να βοηθήσουν. Και πώς να τα γεμίσουν εάν το προϊόν τους δεν πουλήσουν;

Όλα αυτά με τους έχοντες και κατέχοντες από τη μία πλευρά…  Και κόσμο και κοσμάκη ο οποίος και δεν έχει και δεν κατέχει και περιμένει το μεροκάματο παίζοντας συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα. Και το μεροκάματο δεν εμφανίζεται στο ορίζοντα. Κοινωνικό πρόβλημα. Μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Κι ουδείς από τους αρμόδιους, τους υπεύθυνους και τους υπόλογους ενδιαφέρεται.

Εδώ ομιλούμε για σοβαρό κι έμπρακτο ενδιαφέρον. Για έξοδο από το αδιέξοδο. Και τέτοιο ενδιαφέρον και καταγράφεται!

Συσκέψεις επί συσκέψεων. Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων. Συζητήσεις επί συζητήσεων. Αποτέλεσμα; Μία τρύπα στο νερό. Όπως η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σουπερλίγκ 2.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα. Συζητήθηκε σε αυτήν πρόταση της ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SL2. Η πρόταση 4,3 εκ. ευρώ αφορά live μετάδοση τριών αγώνων κάθε αγωνιστική. Δε άρεσε στις 32 ΠΑΕ. Έτσι αύριο την Τρίτη προσφεύγουν ξανά μανά στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Για να προσφύγει αυτός στο Μέγαρο Μαξίμου. Με την ελπίδα να ανοίξει κι άλλο η κάνουλα της ΕΡΤ με την πανελλήνια συνδρομή στους λογαριασμούς ρεύματος!

Μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται η απόφαση από την προσφυγή του Αιγάλεω κατά της ακύρωσης των δελτίων των οκτώ ΠΑΕ. Κι υπό την προϋπόθεση του περαιτέρω ανοίγματος της κάνουλας της ΕΡΤ (προσεύχονται περί τούτου οι 32 ομάδες, στην Αγία Παρασκευή) πιθανώς να γίνει σέντρα το μεθεπόμενο Σάββατο.

Μέχρι τότε; Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατέχει την ευρωπαϊκή πρωτιά – για το Νόμπελ… ντροπής – με το μοναδικό Πρωτάθλημα το οποίο παραμένει καθηλωμένο!