Ποια τύχη και ποια ατυχία;

Οι δικαιολογίες του Αρη και η ορθή κίνηση με τον Γιαννίκη

Όχι, δεν ηττήθηκε ο Άρης επειδή ήταν άτυχος. Δεν ήταν ικανός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ήταν. Όχι, δεν κέρδισε η ΑΕΚ επειδή ήταν τυχερή. Νίκησε επειδή ήταν ικανή  ή τουλάχιστον, ικανότερη να τη στείλει. Είναι πολύ απλά, τα πράγματα. Και τα μπουρδουκλώνουν.

Και βέβαια, ο Άρης έπαιξε καλή μπάλα .Έχει καλούς, εξαιρετικούς παίκτες. Και για αρκετό – σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα – προπονητή. Η ΑΕΚ δεν έπαιξε ανάλογη μπάλα. Αν κι αυτή έχει καλούς, εξαιρετικούς παίκτες αλλά έχει προπονητή μερικών εβδομάδων. Δεν έχει προλάβει ακόμη να βάλει την πινελιά του. Και το ξεπέταγμα της ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, κατά μεγάλο ποσοστό, οφείλεται στην εύλογη και συνήθη αντίδραση στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.

Μετά τις τρεις στις τρεις νίκες ο Αργύρης Γιαννίκης φαίνεται, να καθίσταται ορθή κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Δίχως αυτή η νικηφόρα πορεία του να σβήνει κάποια λάθη του! Συμβαίνουν κι αυτά. Σημασία για τον «δικέφαλο» έχει πως επανήρθε σε τροχιά τίτλου. Και με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ θα έχει την πρώτη του εφετινή ευκαιρία για την κορυφή της βαθμολογίας.

Στον αγώνα με την ΑΕΚ οι δυο πρώτες επιλογές – ριζοσπαστικές αλλαγές τού Αργύρη (χρόνια πολλά για την γιορτή του, των Αγίων Αναργύρων σήμερα) Γιαννίκη δεν τον στήριξαν. Ο Λάζαρο Ρότα με «τα φρένα σπασμένα» έγινε άρον, άρον αλλαγή. Κι ο Γεράσιμος Μήτογλου από ωραίος λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος με την αποβολή του. Καθώς δε, τού λείπουν οι εμπειρίες η καθυστέρηση στην κάλυψη του κενού του αποβληθέντος αμυντικού του συνέπεσε με το 2-1 του Άρη.

Αυτοί οι παίκτες με εξαιρετικές προοπτικές με τον προπονητή τους, επίσης εξαιρετικών προοπτικών,  έπεσαν ξαφνικά στα βαθιά. Η ΑΕΚ μία ζωή πλέει στα βαθιά κι αυτοί οι τρεις για πρώτη φορά στη ζωή το κάνουν. Δεν είναι κακό αυτό. Είναι όμως, απαραίτητο να γίνει από όλους στον οργανισμό της ΑΕΚ κατανοητό.

Κάνοντας πρωταθλητισμό με σοβαρές προοπτικές ο ρεαλισμός είναι απαραίτητος. Δεν έγινε η ΑΕΚ από ομάδα, ομαδάρα με το πρώτο άγγιγμα του νέου της προπονητή.

Και για τις κοκορομαχίες παραγόντων ένθεν κι κακείθεν ουδεμία επίδραση είχαν στο αγωνιστικό χώρο. Για να  ‘μαστε ξηγημένοι!