Περί συμμαχίας και Εκκλησίας

Η ανούσια επίσκεψη της Μέρκελ και όχι μόνο

  • Όλοι δηλώνουν σεβασμό στην Δικαιοσύνη. Δεν παύουν όμως, να εκδίδουν αποφάσεις δικάζοντας. Τελευταία περίπτωση ασέβειας στην Δικαιοσύνη ο  Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,, ο Χρήστος Σπίρτζης. Έσπευσε να αποφασίσει πως είναι δολοφόνοι οι αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται  για τον θάνατο νεαρού αθίγγανου στο Πέραμα. Θα έπραττε ανάλογα εάν ανήκε στην Κυβέρνηση  κι όχι στην αξιωματική  Αντιπολίτευση;

  • Οποιαδήποτε αντιπολιτευτική τακτική, οποιουδήποτε κόμματος ή προσώπου πάνω από μνήματα είναι σφοδρά καταδικαστέα από κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη!

  • Ουδείς κατάλαβε τον λόγο της επίσκεψης της «φράου» («μάνταμ» κατά τον Αλέξη Τσίπρα) Άνγκελα Μέρκελ, Κάσνερ το πατρικό της, στον τόπο, τον οποίο επιχείρησε, να στραγγαλίσει! Η κόρη λουθηρανού πάστορα και δασκάλας Αγγλικών και Λατινικών δεν είχε ιερό κι όσιο ασκώντας στραγγαλιστική τακτική κατά της Ελλάδας.

  • Το γελοίον της ιστορίας είναι πως η Νέα Δημοκρατία κι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη συμμαχία όταν ο ελληνικός λαός τότε υπέφερε με την γερμανική μπότα στο λαιμό του, δεν την έβαλαν, για τη αδιαλλαξία της, στο στόχαστρο τους. Και τώρα την κατευοδώνουν (εγκαταλείπει επιτέλους, την Καγκελαρία) εν χορδοίς κι οργάνων!

  • Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κρατούσε χαμηλούς τόνους ενώ άκουγε τις υψηλών τόνων συστάσεις για την αποφυγή δημόσιων αναφορών όπως αυτή για τους ανεμβολίαστους: ««Προσωπικά, κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα! Πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται. Όποιος εμβολιαστεί! Τέρμα! Δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο! Κουράστηκα»!

  • Όποιος κουράζεται, όπως και να εργάζεται, οφείλει να ξεκουράζεται. Κύριε Πρωθυπουργέ η θέση σας επί της κούρασης του Άδωνη Γεωργιάδη θα ενδιέφερε τον ελληνικό λαό.

  • Κόρακος, κοράκου μάτι… Κι οι ιερείς άνθρωποι. Ως τέτοιοι αλληλοκαλύπτονται συντεχνιακά. Όλη η Ελλάδα είδε σε «ζωντανή» σύνδεση με τον Ιερό Ναού του Αγίου Δημητρίου σε ρόλο… πορτιέρη.
    Έμπαζε δίχως μάσκα πιστούς κι έλεγε στους αστυνομικούς οι οποίοι ήλεγχαν την είσοδο: Κουμάντο εδώ, κάνω εγώ». Κι η Ιερα Μητρόπληξ Θεσσαλονικης με ανακοίνωσης της πάει να μας βγάλει τρελούς. Αναφέρεται  σε «ατυχές συμβάν», που προέκυψε εξαιτίας μιας «στιγμιαίας και μεμονωμένης παρανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «το γεγονός έλαβε διαστάσεις και μεγαλοποιήθηκε ως μη όφειλε. Γενικά η συνεργασία των υπευθύνων του Ναού και των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης».