Βαριές (κι ασήκωτες) κουβέντες για την ΕΡΤ!

Τι δε πάει ορθά τελικά, στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας;»

Μεσάνυκτα Σαββάτου προς Κυριακή. Ώρα για ενημέρωση. Δελτίον Ειδήσεων στην ΕΡΤ. Ενδιαφέρον μόνο για τα αθλητικά  προσδοκώντας νεότερα για την Πάλη, το αγαπημένο άθλημα.  Μαχόταν ο Γιώργος Πηλίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Κουβέντα από την ΕΡΤ.

Ακούσθηκε ο Εθνικός μας  Ύμνος στο Βελιγράδι. Η Σημαία μας στον υψηλότερο ιστό εκεί. Ο Γιώργος Πηλίδης (κάτοχος 8 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ απλησίαστο  στην ελευθέρα Πάλης) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Κι η ΕΡΤ αγνόησε αυτήν την εθνική επιτυχία. Κουβέντα στο τελευταίο της Δελτίον Ειδήσεων.

Κάτι δε λειτουργεί πλέον, ορθά στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας».Για να παραφράσουμε επί το, κατά πολύ, ελαφρύτερο τον Άμλετ (4η σκηνή 1η πράξη) του Ουίλιαμ Σέξπιρ: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»!

Λύπη. Οργή. Αγανάκτηση. Μεγάλο ατόπημα της  ΕΡΤ ως καταφύγιου των Ολυμπιακών αθλημάτων. Λίγοι το αντιλήφθηκαν. Πολλοί το καυτηρίασαν.

Και Κυριακή πρωί μαθαίνουμε πως οι κεφαλές του εθνικού μας ραδιοτηλεοπτικού φορέα χαρακτήρισαν «χωριά» τις ομάδες της ταλαίπωρης Σούπερλιγκ 2. Της πάλαι ποτέ κραταιής κι ένδοξης Β΄ Εθνικής. Αν και στα «χωριά»  είναι πλήθος οι συνδρομητές της.

Με βαριές κουβέντες καταγγέλλει τη ΕΡΤ και κυρίως, την ΕΡΑ Σπορ η Σούπερλιγκ 2. Αναφέρει απίστευτα (αλλά αληθινά;) γεγονότα. «Η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ, πού προφανώς έδωσε “χουντική” εντολή αποσιώπησης των όσων συνέβαιναν στις μεσημεριανές αναμετρήσεις Ολυμπιακός Β’ – ΠΑΟΚ Β’, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου και Ρόδος – Εργοτέλης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το να ηγείται της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί τιμή, αλλά και βαριά ευθύνη απέναντι σε κάθε πολίτη αυτού του κράτους»

Χουντική; Πολλή βαριά κουβέντα. Βαριά , πολλή κουβέντα κι η επόμενη της Σουπερλιγκ 2. «Ο πλουραλισμός και το δικαίωμα στην ενημέρωση δεν είναι διαπραγματεύσιμα, ούτε ιδιοκτησία των εκάστοτε επικεφαλής στην ΕΡΤ ΑΕ. Από τους “τσιφλικάδες” και τους “χωριάτες” (κολλήγους) πέρασαν ανεπιστρεπτί 111 χρόνια…».

Τι δε πάει ορθά τελικά, στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας;». Η απορία μας εν αναμονή της αντίδρασης της ΕΡΤ στην καταιγιστική δράση της Σούπερλιγκ 2. Έχει υποχρέωση η ΕΡΤ , να απαντήσει. Είναι βαριές. Βαριές κι ασήκωτες κουβέντες είναι.

Κι έρχ0νται καπάκι μετά το ατόπημα της με τον Γιώργο Πηλίδη. Καιρό μετά  τα κουλουβάχατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κακός οιωνός. Αυτή η ΕΡΤ απομακρύνεται από την ΕΡΤ την οποία ξέραμε.

Ακούτε εκεί, «χωριά»; Απαράδεκτο ακόμη κι εάν το εννόησαν. Δεν το είπαν οι κεφαλές τα ΕΡΤ. Το λέει η Σούπερλιγκ 2: «Οι κύριοι Κωνσταντίνος Ζούλας (πρόεδρος), Γιώργος Γαμπρίτσος (Διευθύνων Σύμβουλος) και Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου (Γενικός Διευθυντής Προγράμματος), οι ίδιοι που στις άκαρπες έως τώρα συζητήσεις μας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αποκάλεσαν τις 34 ΠΑΕ της SL2 “χωριά”, υπερέβησαν τα εσκαμμένα».