Στο φως ή στο σκοτάδι… Η ΕΡΤ;

Δόθηκε η κατά τη Σούπερλιγκ 2 «χουντική εντολή» της ηγεσίας της ΕΡΤ;

Μάταια περίμεναν οι φίλαθλοι , αλλά και πολλοί άλλοι, την αντίδραση της ΕΡΤ μετά την καταιγιστική δράση της Σουπερλίγκ 2. Λέξη δεν άρθρωσε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Στις βαριές κι ασήκωτες κουβέντες της καταγγελίας κι ενώ πέρασαν 24 ώρες, Κυριακή βράδυ είναι, δεν ακούστηκε κουβέντα. Ίσως, να περιμένουμε από αύριο, Δευτέρα. Κυριακή αργία σήμερα. Η ηγεσία της ΕΡΤ αναπαύεται!

Από την αφωνία βέβαια, του Σάββατου περί των αγώνων της Σουπερλίγκ 2 η ΕΡΤ, με την ΕΡΑ Σπορ, ήταν λαλίστατη. Δεν ενημέρωνε απλά, για τις εξελίξεις των αγώνων της Κυριακής. Έκανε λεπτομερείς περιγραφές. Λειτούργησε, έστω με περίεργη καθυστέρηση,  όπως αρμόζει η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Κι όλοι έμειναν με την απορία. Δόθηκε η κατά τη Σούπερλιγκ 2 «χουντική εντολή» της ηγεσίας της ΕΡΤ, για σιγή της ΕΡΑ Σπορ το Σάββατο; Ή αναδείχθηκε η ανυπαρξία στελεχών της και δεν προγραμματίσθηκαν περιγραφές; Σε πόλεις μάλιστα, με δραστήριους ανταποκριτές ενώ οι αγώνες Ολυμπιακός Β΄- ΠΑΟΚ Β’ και Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου είχαν τηλεοπτική μετάδοση στο διαδίκτυο. Θα μπορούσαν άνετα από τα στούντιο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, να ενημερώνουν για την εξέλιξη των αγώνων.

Τι συνέβη; Θα δει το φως της δημοσιότητας η αλήθεια ή θα τη φάει το μαύρο σκοτάδι. Αυτό συνηθίζεται στην ΕΡΤ. Εξάλλου εξελίσσονται συζητήσεις για την ανάληψη της τηλεοπτικής κάλυψης από την ΕΡΤ των αγώνων της Σούπερλιγκ 2. Με  κάποια πολλά εκατομμύρια σε ΑΕ από έναν Δημόσιο φορέα! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Αναφέρθηκαν πάντως, τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου. Αν και σε αυτά έγιναν απαράδεκτα λάθη. Λάθη τα οποία εκθέτουν την ΕΡΑ Σπορ. «Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ 3-1», ειπώθηκε. Ο εκφωνητής διάβασε «Ολυμπιακός Β»! Κι είτε ήταν ανενημέρωτος, είτε εκφώνησε από στήθους, είτε διάβασε λάθος. Ό,τι και να έκανε, την ΕΡΑ Σπορ και την ΕΡΤ εξέθεσε.

Δεν περιμένει βέβαια, περισσότερα από αυτήν την ΕΡΤ ο φίλαθλος κόσμος. Έγινε μπάχαλα. Όχι μπάχαλα. Μπάχαλα έγιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Ουδείς ανέλαβε την ευθύνη. Κι επίσημα η ΕΡΤ ως δημόσιος φορέας (με την δυνατότητα όμως, υπαλλήλων της να εργάζονται και σε ιδιωτικούς!) ουδέποτε έκανε τον κόπο να ζητήσει συγνώμη. Όσοι δε, είχαν την ευθύνη για τον προγραμματισμό μεταδόσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένουν οικονομικά ως είχαν.

Πώς να περιμένει περισσότερα από αυτήν την ΕΡΤ ο φίλαθλος κόσμος; Αρκείται στην κάλυψη κυρίως, Ολυμπιακών Αθλημάτων. Αλλά και στα Δελτία Ειδήσεων, όπως σε εκείνο τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, είναι ελλιπής η κάλυψη κι αυτών των Αθλημάτων με διεθνείς επιτυχίες.

Θα συνεχίσει, να είναι έτσι στη ΕΡΤ καθώς σε αυτήν όπως και γενικά, στο Δημόσιο η ατιμωρησία είναι ανίατη ασθένεια.