Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην εντατική!

Το μέγεθος του Παναθηναϊκού δε ταιριάζει σε μικρομεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Λέει μια αρχαία ελληνική παροιμία: «Ουχ εύδει ποιμήν». Δηλαδή Δεν κοιμάται ο βοσκός. Και τούτο από φόβο ή από αίσθηση ευθύνης. Σοφοί άνθρωποι, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Κάτι θα ήξεραν και μας άφησαν την παροιμία τους κληρονομιά!

Έτσι αναρωτώμεθα: Υπάρχει οποιοσδήποτε επικεφαλής στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει χάσει τον ύπνο του; Δεν γνωρίζουμε. Απορούμε. Και (τον) αναζητούμε!

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν αποκάλυψε την πραγματικότητα των «πράσινων». Προσγείωσε απλά, όσους είχαν σπεύσει, να στοχεύσουν τον τίτλο, μετά τη «λευκή ισοπαλία» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και για να λέμε την πάσα αλήθεια αυτή η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν είναι μεν, μήτε για ανάθεμα και μήτε για ωσαννά. Δεν είχε δε, για το επίπεδο του.

Με μεταγραφές τελευταίας στιγμής. Στην κυριολεξία πάνω στο νήμα έκλεισαν μια πεντάδα παίκτες. Καλοί παίκτες. Δίχως τις πλάτες για να κουβαλήσουν το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Και για να μην τους αδικούμε… Με πλάτες να το κουβαλήσουν μέχρι ενός ορίου. Μετά; Λυγίζουν!

Γι’ αυτούς τούς παίκτες κάποιοι αποφάσισαν, να αποκτηθούν. Κι ο προπονητής εξ αυτών έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν είναι μόνον ο προπονητής. Είναι κι άλλοι, Ποιοι;

Και τι λένε τώρα αυτοί; Έπεσαν όλοι πάνω στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του. Δεν φταίνε μόνον αυτοί. Φταίνε κι όσοι δίνουν στον Φρεντερίκο Μακέντα ένα εκατομμύριο ευρώ και παίζει ως καλύτερος του, ο Φώτης Ιωαννίδης. Φταίνε κι όσοι κατάντησαν τον πάγκο του Παναθηναϊκού, κατηχητικό! Την Κυριακή στου ΠΑΟΚ καιγόταν το πελεκούδι και στου Παναθηναϊκού… Φύλλο δεν κουνιόταν!

Δεν φταίει πάντως, το κλίμα στον πάγκο των «πράσινων» για την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Φταίνε όλοι. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι αλλά γι’ αυτήν απολογούνται προπονητές και παίκτες. Οι άλλοι;

Δεν έχει φωνή ενώ έχει ανάστημα ο Μανόλης Μαυροκουκουλάκης; Να μιλήσει ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Να απευθυνθεί στον κόσμο. Να εξηγήσει. Να αναφέρει προσανατολισμό, πορεία και στόχο της ομάδας στον κόσμο της.

Ο Γιάννης Αλαφούζος κράτησε ζωντανή την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Έβαλε πολύ χρήμα. Ουδείς αντιλέγει. Χρόνια τώρα όμως,  την έχει στην εντατική. Μάλλον τζάμπα κόπο κι έξοδα κάνει. Δεν τη θέλει ο κόσμος του «τριφυλλιού» τέτοια ζωή της ένδοξης και περήφανης ομάδας του;

Το μέγεθος του Παναθηναϊκού δε ταιριάζει σε μικρομεσαίες θέσεις της βαθμολογίας. Δεν αρμόζει το πλημμυρισμένο καυτό πάθος γήπεδο της Λεωφόρου σε τέτοιες ήττες. Δεν είναι υγιής αυτός ο Παναθηναϊκός. Παραμένει κλινήρης. Στην εντατική παραμένει!

Αναφέρονται πολλοί στην παρουσία του θρύλου, Δημήτρη Σαραβάκου. Ναι μεν, κοσμεί την ομάδα του αλλά είναι «αλεξικέραυνο», δε!

 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΟΣ