Μετά και το τρίτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αυτή την φορά με τον ΠΑΟΚ, γίνεται σαφές ότι τα κυβικά της ομάδας φτάνουν μετά βίας μέχρι την έξοδο στο Conference League. Οι «πράσινοι» που παρουσιάζονταν στην αρχή του πρωταθλήματος εντυπωσιακοί εντός έδρας και απογοητευτικοί εκτός αυτής, φαίνονται να σταθεροποιούνται σε μέτριες εμφανίσεις είτε εντός, είτε εκτός.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει καταλήξει σε ένα σχήμα που στα… χαρτιά δηλώνεται 4-2-3-1, όμως ουσιαστικά στο γήπεδο είναι ένα 4-2-4, καθώς ο Καρλίτος κινείται σαν 2ος επιθετικός, όντας μάλιστα επιφορτισμένος με το σκοράρισμα, καθώς κανείς από τους υπόλοιπους επιθετικογενείς της ομάδας δεν έχει ευχέρεια σε αυτό.
Οι ακραίοι του Τριφυλλιού δεν φημίζονται για το επιθετικό τους μαρκάρισμα, οπότε ο Παναθηναϊκός απ’ την στιγμή που θα χάσει την μπάλα δυσκολεύεται πολύ να την ανακτήσει, αφού παλεύουν για αυτό μόνο ο Αλεξανδρόπουλος και ο Πέρεθ, με τον τελευταίο μάλιστα να παίζει αρκετά πίσω, κολλημένος σχεδόν στα στόπερ.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς τον λόγο για τον οποίο ο ΠΑΟΚ με Εσίτι, Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ στον άξονα, έλεγξε σχετικά εύκολα τον χώρο του κέντρου και κατ’ επέκταση τον ρυθμό του αγώνα στην Λεωφόρο.
Ο τεχνικός του Τριφυλλιού φαίνεται να προσπαθεί να δώσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους Παλάσιος και Βιτάλ, περιμένοντας να του δώσουν αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν, χωρίς να μπορεί να στερήσει τέτοιον από τον Καρλίτος που είναι ο μόνος που σκοράρει, τον Χατζηγιοβάνη που είναι ο μόνος που δημιουργεί και τον Ιωαννίδη που χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός εξαφανίζεται από την περιοχή του αντιπάλου, θυσιάζοντας έναν χαφ.
Σε κάθε ένα από τα τελευταία παιχνίδια ο Παναθηναϊκός μοιάζει να παίζει με 4 επιθετικούς, με 5 αμυντικούς ουσιαστικά, αφού ο Πέρεθ παίζει πολύ πίσω, και τον Αλεξανδρόπουλο να προσπαθεί μόνος του να μαρκάρει, να κόψει και να δημιουργήσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μετά την έξοδό του και παρότι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και έμοιαζε να έχει το μομέντουμ, για δέκα λεπτά δεν μπόρεσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα, μέχρι να κάνει διορθωτικές κινήσεις ο Γιοβάνοβιτς.
Η εξίσωση που έχει δημιουργηθεί είναι πλέον για δυνατούς λύτες και ο έμπειρος τεχνικός καλείται να αποδείξει ότι είναι τέτοιος.
Αλήθεια ο Λουντκβιστ υπάρχει;