Οι αλχημείες και τα πειράματα στον ΠΑΟΚ!

Ο Λουτσέσκου φέρνει τον ΠΑΟΚ στα όρια του

Έλεγε ο ξεχωριστός Μοχάμεντ Άλι: «Εάν μπορείς και δεν βγάζεις τον αντίπαλο σου νοκ άουτ από τους πρώτους γύρους… Στους τελευταίους μπορεί,  θα σε βγάλει αυτός»!

Ο ΠΑΟΚ στρίμωξε στα σκοινιά τον Απόλλωνα, στη Ριζούπολη. Είχε το «νοκ ντάουν» με το 0-1 αλλά… Στη συνέχεια κινδύνεψε, να βγει αυτός «νοκ άουτ».  Με την εστία να χάσκει άδεια μπροστά του, ο Σωτήρης Τσιλούλης σημάδεψε… Τα περιστέρια. Δεν έκανε το 1-1. Κι ο Απόλλων έμεινε στην κόλαση.

Για να πάει τελικά, στον παράδεισο της νίκης ο ΠΑΟΚ. Για να είμαστε ειλικρινείς την δικαιούνταν. Θα ήταν μέγιστη αδικία εάν την έχανε. Ποιός σας είπε όμως, πως η δικαιοσύνη είναι στοιχείο του ποδοσφαίρου;

Παρά τη σαφή αγωνιστική του πρόοδο ο ΠΑΟΚ, δεν έχει αποκαταστήσει πλήρως την αντίστοιχη ισορροπία του.  Ταλαιπωρείται ακόμη από αγωνιστική ανισορροπία. Και δεν είναι παράλογο…

Το ρόστερ του έχει ελλείψεις οι οποίες θα είχαν γονατίσει… Θα είχαν ισοπεδώσει άλλες ομάδες. Γονάτισαν και τον ΠΑΟΚ δίχως να τον ισοπεδώσουν. Ως εκ τούτου επανήλθε σε ορθό δρόμο. Βελτιώθηκε εντυπωσιακά. Κρατά στα χέρια του την δεύτερη θέση στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Είναι σε καλό φεγγάρι για το Κύπελλο και το Κόνφερενς Λιγκ. Ταλαιπωρείται όμως, ακόμη από αγωνιστική ανισορροπία.

Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως εξαρτάται από τη φόρμα συγκεκριμένων παικτών. Του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επί παραδείγματι. Είναι κινητήριος μοχλός για τον Κυπελλούχο ο εκ Σουρινάμ ορμώμενος. Δίχως αυτόν σε φόρμα ο «δικέφαλος» δεν πατά γερά. Με αυτόν; Πετά ψηλά!

Η απουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν καλύφθηκε μήτε από τις αλχημείες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι να κάνει ο Ρουμάνος προπονητής. Είδε κι απόειδε με τόσες (και με δική του τεράστια ευθύνη) ελλείψεις στο ρόστερ … Το γύρισε στις αλχημείες!

Άλλες τού βγαίνουν. Άλλες όχι. Έτσι δεν γίνεται προκοπή. Και την προσδοκά από τις δυο χειμωνιάτικες μεταγραφές του Ζοσέ Μπούτρο. Ο τεχνικός διευθυντής έφερε στον ΠΑΟΚ Ζοάα Σάστρε και Φιλίπε Σοάρες.

Εάν κι εφ’ όσον βρουν αυτοί. Θα αφήσει κατά μέρος τις αλχημείες ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Θα το γυρίσει πλέον, στα πειράματα εφέτος. Για να καλύψει τα κενά από πέρυσι!

Ε, όπως και να γίνει υπάρχει σαφής διαφορά… Η αλχημεία είναι η επί της γης αστρολογία!