Ραζβάν Λουτσέσκου: «I have a dream…»

Η ιστορική ευκαιρία του ΠΑΟΚ

Όπως και να το δεις, η σημερινή αναμέτρηση (19:45) απέναντι στη Γάνδη είναι ένα ματς-σταθμός στην ιστορία του «Δικεφάλου».

Το είπε ο αρχηγός του. «Γράψαμε ιστορία με την πρόκριση για πρώτη φορά στους 16 μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θέλουμε πρώτα για μας να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία», τόνισε ο Αντρέ Βιεϊρίνια την παραμονή του πρώτου αγώνα με τους Βέλγους.

Πέρασαν 48 χρόνια από την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει απέναντι στη Μίλαν να παίζει μήνα Μάρτιο στην Ευρώπη. Από τότε είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει μια τόσο μεγάλη πρόκληση και είναι τόσο κοντά σε μια σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση.

Δεν είναι μόνο η ομάδα που γράφει ιστορία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζοντας να γράφει τα δικά του προσωπικά κεφάλαια στην ιστορία του «Δικεφάλου» θα πιάσει τον Άγγελο Αναστασιάδη στις ευρωπαϊκές παρουσίες.

Μέχρι σήμερα ο Έλληνας τεχνικός μετρούσε 27 αγώνες ως προπονητής του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Ο Ρουμάνος φτάνει κι αυτός απόψε τον ίδιο αριθμό αγώνων και την επόμενη εβδομάδα στην εντυπωσιακή και υπερσύγχρονη «Ghelamco Arena» της Γάνδης θα γίνει ο προπονητής με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς αγώνες στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Όπως και να το δεις η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τους «16» του Europa Conference League είναι πετυχημένη. Η ομάδα έγραψε ιστορία με την πρόκριση επί της Μίντιλαντ, τα 14 παιχνίδια από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός στην ­ιστορία του μέσα σε μια σεζόν, ενώ κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει και συνέχεια…

Όταν ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο ακόμα και στην Ευρώπη απάντησε ως άλλος ο Martin Luther King στον περίφημο λόγο που εκφώνησε στις 28 Αυγούστου 1963: «I have a dream…» ή «ονειρεύομαι ότι… ονειρεύομαι. Στόχος μας είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι κι όπου βγει…».

Κώστας Πετρίδης