Τρίτη και φαρμακερή!

Ο ΠΑΟΚ έχει παράδοση στο Βέλγιο

O ΠΑΟΚ όχι μόνο επέστρεψε, μετά από 48 ολόκληρα χρόνια, μήνα Μάρτιο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά απέναντι στη Γάνδη νίκησε για πρώτη φορά Μάρτιο στην Ευρώπη.

Με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Γιάσμιν Κούρτιτς, που έφτασε τα 18 τέρματα στη σεζόν (5 με απευθείας εκτελέσεις φάουλ),  ο «Δικέφαλος» μπορεί να συνεχίσει να ονειρεύεται ευρωπαϊκά και πάει σε έξι μέρες στην πανέμορφη Γάνδη, με στόχο να κάνει ό,τι έκανε και στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο Βέλγιο.

Η Γάνδη είναι η τέταρτη βελγική ομάδα που βρίσκει στο δρόμο του ο ΠΑΟΚ. Η προϊστορία είναι με το μέρος του, καθώς με εξαίρεση την ήττα στο μακρινό 1967 για το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων από τη Ρουαγιάλ Λιέγης, δεν έχει ηττηθεί ούτε από τη Μαλίν, ούτε από την Κλαμπ Μπριζ.

Ήταν 2 Οκτωβρίου του 1991 όταν με γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη οι «ασπρόμαυροι» κέρδιζαν με 1-0 τη Μαλίν και έπαιρναν το εισιτήριο για τον β’ γύρο του κυπέλλου UEFA.

Η επόμενη και τελευταία μέχρι σήμερα επίσκεψη στο Βέλγιο ήταν η πρεμιέρα της φάσης του ομίλων του Europa League, τη σεζόν 2010-11, κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Και τότε, ο «Δικέφαλος» δεν γνώρισε την ήττα, καθώς ένα γκολ του Στέλιου Μαλεζά προς τα τελειώματα της αναμέτρησης του χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).