Επετεύχθη εκεχειρία!

Το ποδόσφαιρο και δη η Αταλάντα, δείχνει τον δρόμο σε Ρώσους και Ουκρανούς!

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και… πρωταγωνιστεί μια εικόνα από το αθλητικό κέντρο των Ιταλών η οποία έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με όσα βιώνουμε στα βόρεια σύνορα της Ευρώπης, με τις συνέπειες να κάνουν και τη δική μας ζωή δύσκολη. Ο Ρούσλαν Μαλινόφσκι είναι Ουκρανός ποδοσφαιριστής της Αταλάντα και συμπαίκτης με τον Ρώσο Αλεξέι Μίραντσουκ. Αμφότεροι, ζώντας στον ιταλικό βορρά, βιώνουν με τον δικό τους τρόπο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και όσα επακολούθησαν αυτής. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, όπως οι περισσότεροι άμαχοι και από τις δύο πλευρές κι όχι μόνο αυτό, αλλά καλούνται καθημερινά να συνεργάζονται με στόχο το καλό του συλλόγου.

Στη διοίκηση των «νερατζούρι» αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία την κατάσταση και κάνοντας το πρώτο βήμα αποδεικνύουν πως ο αθλητισμός μπορεί μόνο να ενώσει. Βρήκαν την ευκαιρία μέσα στα γήπεδα και από τα ποδοσφαιρικά επιτεύγματα του Ρώσου και του Ουκρανού. Πιο συγκεκριμένα, ο Μαλινόφσκι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Serie A για τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ ο Μίραντσουκήταν ο σκόρερ ενός από τα 4 –συνολικά- τέρματα που σημείωσε η Αταλάντα στο ματς με τη Σαμπντόρια. Ενός τέρματος πραγματικό highlight για τηλεοπτικές εκπομπές! Αυτό ήταν… Εδωσαν εντολή και σχετικά γρήγορα δημιουργήθηκε το πανό που πλέον στολίζει το αθλητικό κέντρο της ομάδας στη Τζινγκόνια.

Χέρι-χέρι Ουκρανός και Ρώσος πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες τους με τον ιταλικό σύλλογο. Ακριβώς όπως έκαναν πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου και πριν ξεσπάσει το κακό. Ακριβώς όπως –επειδή έτσι το επιτάσσει η ζωή- οφείλουν να συνεχίσουν να κάνουν και σήμερα, 16 ημέρες μετά το πρώτο «μπαμ» στην ανατολική Ουκρανία. Στην αρχαιότητα, αλλά και στα μέσα του 20ού αιώνα, είθισται, λόγω του αθλητισμού, να επιβάλλεται εκεχειρία εν όψει της έναρξης ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Ευχή όλων μας και βέβαια και των Μαλινόφσκι-Μίραντσουκ, είναι το επόμενο νέο που θα μάθουν από την εμπόλεμη ζώνη να περιλαμβάνει τη λέξη «εκεχειρία». Να’ στεσίγουροι πως τότε τα χαμόγελα των δύο ποδοσφαιριστών που βλέπετε να κοσμούν το πανό θα γίνουν ακόμη πιο πλατιά.