Η ΕΡΤ πετά την μπάλα στην κερκίδα!

Αναψε φωτιά με τον ανταποκριτή στη Μόσχα, αλλά στην ΕΡΤ...

Το θέμα του ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα, όποιος ήταν κι είναι στην Αθήνα, έπεσε λάδι στη φωτιά των κομματικών αντιπαραθέσεων. Κι αντί η ΕΡΤ, η διοίκηση της (για να βάζουμε στον ίδιο …μύλο εργαζόμενους και διοικούντες…) δηλαδή, να δράσει πυροσβεστικά, δρα εμπρηστικά. Ήτοι, πετά την μπάλα στην κερκίδα!

Για το θέμα ζήτησε «καθαρές απαντήσεις» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. «Μετά τις καταγγελίες ότι ανταποκριτής της ΕΡΤ που υποτίθεται ότι ήταν στη Μόσχα, όχι μόνο δεν έχει πατήσει στη Ρωσία αλλά έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη σε γνώση της διοίκησης, περιμένουμε άμεσα καθαρές απαντήσεις: Ισχύουν οι καταγγελίες; Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις «φαντασμάτων» ανταποκριτών σε γνώση της Διοίκησης της ΕΡΤ; Εάν ισχύουν, το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Ζούλας είναι να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα εξάλλου είναι θέμα της Δικαιοσύνης».

Επί του θέματος, των «καθαρών απαντήσεων» τις οποίες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, πηγές (αυτές είναι της… μοδός) της ΕΡΤ ανέφεραν: « Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία, πόσω μάλλον όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».

Με την απορία εάν κι εφ’ όσον ήταν τελικά, στη Μόσχα όταν ανέλαβε καθήκοντα ο ανταποκριτής της, κι επέστρεψε πρόσφατα… Να παραμένει.
Η ΕΡΤ την αφήνει, να πλανάται! Και περί άλλων τυρβάζει…