Ο Λουτσέσκου (δεν) «έφτιαξε» Τσιγγάρα και Λύρατζη…

Εκτεθειμένος ο Ρουμάνος τεχνικός στον ΠΑΟΚ

Πιστεύουμε πως σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι εκτεθειμένος με Χάρη Τσιγγάρα και Λευθέρη Λύρατζη Δίχως να παραβλέπουμε την άγνοια μας, περί του πως θα ξημερώσει αύριο ο θεός την ημέρα…. Τούτο δε, επειδή καθυστέρησε – κατά πως φαίνεται – χαρακτηριστικά να εμπιστευθεί δυο παίκτες… εγχώριας παραγωγής. Κι εμπιστευόταν… εισαγωγής!

Δίχως να παραβλέπουμε επίσης, την γνώση για τους παίκτες του καθώς με αυτούς ξημεροβραδιάζεται στις προπονήσεις… Δε συμφωνούμε με όσους – υποθέτουμε – θεωρούν πως δεν εκτέθηκε. Και καθυστέρησε επειδή τους «έφτιαχνε»!

Πόσο καιρό «φτιαχνόταν»; Και πόσο ξαφνικά «φτιάχθηκαν»; Κι εμφανίσθηκαν άρον άρον στην ενδεκάδα; Όταν βοούσε  η Τούμπα; Όταν αυτή με ζόρι συμπληρωνόταν. Ή όταν είδε κι απόειδε ο Ραζβάν Λουτσέσκου πως με τους… εισαγωγής χαΐρι δεν είχε. Κι εμπιστεύθηκε εξ ανάγκης τους… εγχώριας παραγωγής.

Όπως αποδίδουμε τα εύσημα στον προπονητή του νταμπλ, αποδίδουμε και τις ευθύνες του. Εξάλλου και στην πρώτη περίοδο του στον πάγκο τού ΠΑΟΚ… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν δικαιούνταν, δια να ομιλεί περί προώθησης παικτών από τα τμήματα Υποδομής.

Για τον Κυπελλούχο φυσικά, μετρά το παρόν. Δεν πρέπει πάντως, να διαγράφει το παρελθόν. Η διαγραφή του παρελθόντος… Ήτοι των μαθημάτων του εγκυμονεί εκ νέου παθήματα στο μέλλον.

   Ο Λουτσέσκου «έβγαλε» Λύρατζη και Τσιγγάρα!

Για να είμαστε λοιπόν, σαφείς… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου «έβγαλε» τον Χάρη Τσιγγάρα και τον Λεύθερη Λύρατζη στην πρώτη γραμμή. Δεν τους «έφτιαξε» αυτός. «Φτιαγμένοι» ήταν. Απλά, εξάντλησε όλα τα περιθώρια με τους… εισαγωγείς πριν εμπιστευθεί τους εγχώριας παραγωγής.

Και σημασία για τον ΠΑΟΚ δεν έχει πως καθυστέρησε. Σημασία έχει – και επί του παρόντος αναδεικνύεται στους αγώνες – πως τους «έβγαλε».

Κι αμφότεροι παράγουν έργο με την αξιοποίηση από τον προπονητή τους.

Εδώ ίσως, αναφέρουν ορισμένοι την προώθηση παικτών από τα τμήματα Υποδομής επί Αμπέλ Φέρέιρα. Του Χρήστου Τζόλη επί παραδείγματι. Μα, κι αυτός … Ο Πορτογάλος προπονητής εξ ανάγκης στράφηκε στον νεαρό επιθετικό της Νόριτς.

Δεν είχε άλλες επιλογές. Ο Χρήστος Τζόλης του βγήκε εκ των έσω. Εκ των έξω μόνον ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βγήκε.

Κι ο ΠΑΟΚ τότε πέρασε Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Μέχρι εκεί. Μετά; Καλά που έφυγε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ήρθε ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μάζεψε τα κομμάτια του Πορτογάλου. Και κατέκτησε το Κύπελλο. Για να πάει πάλί, από εκεί που ήρθε. Στην δεύτερη ομάδα!

 

Αρις Νικολάκης