ΗΠΑ και Ρωσία…

Γεράκια ωσάν αθώες περιστερές!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κι ας μη φαίνονται έτσι. Εάν ευλογήσουμε τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, θα πρέπει να ευλογήσουμε την Τουρκία για την εισβολή και την κατοχή της  Κύπρου. Και μετά – κρατήστε αυτό – να ευλογήσουμε και τυχόν εισβολή της Κίνας στην Ταϊπέι! Ή να ευλογήσουν άλλοι – κι αυτό κρατήστε το –τυχόν εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα.

  Δεν την ευλογούμε λοιπόν, όχι μόνο γι’ αυτά αλλά κι επειδή είμαστε σαφώς κατά κάθε μορφής πολέμου. Είναι κατάρα. Αυτός είναι ο κανόνας μας. Εξαίρεση του είναι οι απελευθερωτικοί πόλεμοι.

  Δεν ευλογούμε από την άλλη ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ως στρατιωτικές εκφράσεις. Απορρίπτουμε δε, την προβολή τους ως εκφράσεις προστάτιδων δυνάμεων της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Αμφότερες απουσίασαν από την εισβολή στην Κύπρο. «Κιχ» δεν άρθρωσαν το 1974. Και δεν αρθρώνουν ουσιαστικά, από το 1974 μέχρι σήμερα. Βομβάρδισαν τη Σερβία. Αφάνισαν γενεές τότε με τη συνείδηση τους, να το επιτρέπει. Τώρα που βομβαρδίζει η Ρωσία κι αφανίζει γενεές στην Ουκρανία , η συνείδηση τους το επιτρέπει.

  Δύο μέτρα και δυο σταθμά!

   ΗΠΑ και Ρωσία ήθελαν το Αφγανιστάν

  Έτσι αρνούμαστε, να αποδεχθούμε τα γεράκια ως αθώες περιστερές. Δεχόμαστε απλά, πως όλα τα γουρούνια έχουν τις ίδιες μούρες. Κατοχή στο Αφγανιστάν η Ρωσία, κατοχή κι οι ΗΠΑ για παράδειγμα.

  Ούτε η Ρωσία, ούτε οι ΗΠΑ αντέδρασαν ουσιαστικά κι ακόμη δεν αντιδρούν στην κατοχή της Κύπρου. Δεν αντιδρά καν η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωρύονται κατά διαστήματα αλλά πέραν τούτου ουδέν. Δεν αγγίζουν τουρκική λίρα. Γρόσι δεν αγγίζουν.

  Στην Κύπρο οι μεν, σιωπούσαν κι οι δε, σιγοντάριζαν! Στην Ουκρανία θέλουν την Ελλάδα στο πλευρό τους. Κι η Ελλάδα θα τούς ήθελε τότε, στο δικό της.

  Το κακό είναι πως γίνεται πόλεμος στη γειτονιά μας. Το χειρότερο είναι πως πρέπει να πάρουμε θέση. Το χείριστο είναι πως πήραμε. Κι είναι μονόδρομος η θέση της Ελλάδας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ αλλά και ως δυνάμει απειλούμενη με πόλεμο!

  Ο αναθεωρητισμός, καιρό τώρα, κτυπά την πόρτα της Ελλάδας πολύ πριν γκρεμίσει της Ουκρανίας. Και στην Τουρκία δεν κρύβουν τα όνειρα τους. «Οι αυτοκρατορίες επιστρέφουν. Το τέλος της ιστορίας για τους αδύναμους. Τουρκικός 21ος αιώνας. Ποιος σοκαρίστηκε;», γράφει η Yeni Safak. Η φωνή του κυρίου (Ταγιπ Ερντογάν) σε κύριο άρθρο της…

  Και να μην ξεχνούμε τον Πλάτωνα: «Μόνον οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου»!

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΑ