Πως η ΕΡΤ (δεν) είχε ανταποκριτή στη Μόσχα (;)

Η αποκάλυψη για το θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και μέρες την ΕΡΤ

Αρκετό καιρό μετά την αποκάλυψε του  θέματος με τον ανταποκριτή («φάντασμα», τον χαρακτήρισαν πολλοί) και την έκθεση της (προϊσταμένης) Κυβέρνησης και της (υφισταμένης) ΕΡΤ, ο  κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πήρε θέση.

«Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια δεν διέθετε ανταποκριτές σε κρίσιμες και μεγάλες χώρες του εξωτερικού, όπως Γαλλία, Κύπρο, Ρωσία κ.α. Ξεκίνησε λοιπόν η διαδικασία προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στις 11.12.2020 υπήρξαν δύο υποψηφιότητες για τη θέση ανταποκριτή στη Μόσχα. Μία από τις υποψηφιότητες ήταν του κ. Πατσούκα, η οποία και τελικά επιλέχθηκε καθώς είχε τα προσόντα, ενώ η 2η υποψηφιότητα κατείχε άλλη θέση αμειβόμενη από το δημόσιο. Η σύμβαση που υπογράφηκε προέβλεπε μηνιαίο μισθό 1.800 ευρώ μεικτά (κάτω των 1.200 καθαρά)».

Σοβαρό πρόβλημα υγείας κράτησε τον ανταποκριτή στην Αθήνα

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης: «Ο κ. Πατσούκας κατέθεσε τα χαρτιά του στην πρεσβεία της Ρωσίας προκειμένου να του παραχωρηθεί βίζα. Η έκδοση της βίζας καθυστερούσε, με αποτέλεσμα ο κ. Πατσούκας να παραμείνει στη Μόσχα έως τη λήξη της άδειας παραμονής. Όταν τελικά μετά από 10 μήνες πήρε τη βίζα, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον κράτησε στην Ελλάδα. Ο κ. Πατσούκας τελικά παραιτήθηκε στις αρχές Μαρτίου. Την περίοδο που εργαζόταν στην ΕΡΤ είχε δοθεί εντολή ώστε να μην αναγράφεται ”ανταπόκριση από Μόσχα”. Η εντολή αυτή τηρήθηκε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, κατά τις οποίες εκ παραδρομής γράφηκε ότι ήταν εκεί».

Με λίγα λόγια τέσσερα σχόλια μας ;

  1. Όταν η ΕΡΤ επέλεξε ανταποκριτή στη Μόσχα, ο επιλεγείς ανταποκριτής ήταν εκεί αλλά δεν είχε βίζα για τη Ρωσία! Την αιτήθηκε αλλά δεν μπόρεσε, να παραμείνει στη Μόσχα αναμένοντας την επειδή … Δεν την είχε.
  2. Έτσι γύρισε στην Αθήνα. Μετά από δέκα ολόκληρους μήνες (στην διάρκεια τους είχε ή δεν είχε η ΕΡΤ ανταποκριτή στη Μόσχα;) πήρε τη βίζα.
  3. Δεν πήγε τελικά, στη Μόσχα επειδή ασθένησε. Να είναι καλά φυσικά, ο άνθρωπος.

4, Έβγαινε πάντως, στην ΕΡΤ κανονικά για θέματα της Ρωσίας αλλά με εντολή να μην βγαίνει «σούπερ» πως είναι ανταπόκριση από τη Μόσχα. Κι εάν βγήκαν μερικές (πόσες και για πόσο καιρό; Φορές «σούπερ», εκ παραδρομής βγήκε!

  1. Η ΕΡΤ πάντως συγνώμη ουδέποτε ζήτησε για την εκ παραδρομής κοροϊδία τηλεθεατριών – ών!

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι έξυπνος και  σοβαρός άνθρωπος. Λαθεύει όμως, εάν κι εφ’ όσον νομίζει πως απευθύνεται σε μη έξυπνους και μη σοβαρούς ανθρώπους! Όντας σε άβολη θέση κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια, να πείσει. Δεν έπεισε.