Έγινε της …Ουκρανίας στη Βουλή!

"Θύελλα" αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και όχι μόνο, προκάλεσε η ομιλία Ελληνοουκρανού, στρατιώτη του τάγματος "Αζόφ", στην Βουλή.

«Ντράπηκε κι η ντροπή»! Τάδε έφη ΚΚΕ. Κι έχει δίκιο βουνό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ήταν επιεικώς απαράδεκτο το «διάγγελμα» του, κατά δήλωση του, Ελληνοουκρανού στρατιώτη του περιβόητου τάγματος «Αζόφ» στην ελληνική Βουλή.

Η σημαία του “Τάγματος Αζόφ”

Η Ελλάδα (καλώς ή κακώς, δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα) «ήρε τας θύρας» του Κοινοβουλίου της στον πρόεδρο της αιμορραγούσας Ουκρανίας, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κι αυτός έμπασε από το παράθυρο τον προαναφερόμενο στρατιώτη. Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο,  αντέδρασε σύσσωμη (κι η παρούσα και η απούσα στην ομιλία) η αντιπολίτευση. Αντέδρασαν κι ουκ ολίγοι κυβερνητικοί βουλευτές. Ανάμεσα τους κι ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το ειδικό βάρος του οποίου προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην αποδοκιμασία του γεγονότος.

Τι εστί «Τάγμα Αζόφ»

Οι αντιδράσεις οφείλονται στην δράση του «Τάγματος Αζόφ», το οποίο θεωρείται από ακροδεξιό μέχρι ναζιστικό! Εκθέσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το συνδέουν με εγκλήματα πολέμου. Ήτοι,  μαζικές λεηλασίες, παράνομες κρατήσεις και βασανιστήρια. Στις μάχες κυρίως, μεταξυ των ρωσόφιλων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

Η αντίδραση δεν προκλήθηκε από το «διάγγελμα» και την εμφάνιση αυτού του στρατιώτη., γενικά. Προκλήθηκε από την αναφορά του ως πολεμιστή του «Τάγματος Αζόφ»! Αυτό συμπέρανα μιλώντας με εκπροσώπους όλων των πτερύγων του Κοινοβουλίου

Τις πταίει για την

Η ευθύνη για το απαράδεκτο γεγονός βαραίνει γενικά, την Κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής. Είτε γνώριζε, είτε δεν γνώριζε οι ευθύνες είναι δικές τους. Ακόμη και να τους αιφνιδίασε ‘ή τους εξαπάτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής διέρρευσε πως ενημερώθηκε μόλις, δέκα λεπτά πριν την εμφάνιση του,, για την ομιλία δύο ομογενών, χωρίς να έχουν κάποια περαιτέρω πληροφόρηση.

Ακόμη κι έτσι, ακόμη και κατόπιν εορτής η ελληνική Βουλή κατ’ αρχήν κι η ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσουν επίσημα, για το σοβαρό ατόπημα του προέδρου της Ουκρανίας. Έχει κι η στήριξη τα όρια της! Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσέγγισε και υπερέβη την κατάχρηση.

Θεωρώ βέβαια, πως δεν τελειώνει εδώ το θέμα. Υπάρχει συνέχεια καθώς η κατάχρηση της ελληνικής φιλοξενίας από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι έριξε λάδι στη φωτιά επί της πολιτικής σκηνής.

Αν και πιστεύω πως η νυν Κυβέρνηση θα το ρίξει όσο μπορεί χαμηλότερα στην ημερήσια διάταξη της επικαιρότητας. Το συνηθίζει όταν εκτίθεται και στριμώχνεται.

 

Πάνος Γιακουμής