Η σύμπτωση της κακής βραδιάς όλων, την ίδια βραδιά!

Ήττα βαρέων βαρών (107-96) της Ελλάδας από τη Γερμανία! Ένας κούκος (ο Γιάννης) δεν έφερε την άνοιξη στο Ευρωμπάσκετ 2022. Κι η «επίσημη αγαπημένη» μας έμεινε στο… φθινόπωρο της!

Μέχρι εδώ ήταν… Κι ήταν ωραίο. Ό, τι αρχίζει όμως, ωραίο… Τελειώνει με πόνο! Και πόνεσε κάθε υγιώς σκεπτόμενη-ο φίλαθλος ο αποκλεισμός της Ελλάδας.. Πόνεσε πολύ. Ξέρετε γιατί; Είχαμε πείσει εαυτούς κι αλλήλους πως το κυανόλευκο «τρένο» θα έφθανε στον σταθμό του χρυσού μεταλλίου! Δεν έφθασε.

  Και πως να έφθανε; Η Γερμανία μόλις 7’ 17’’ πριν το τέλος είχε 16/26 τρίποντα. Μυθικό ποσοστό για Ευρωμπάσκετ. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε, να αντιδράσει. Και πως να αντιδράσει; Η Γερμανία 5’ 10’’ πριν το τέλος είχε «νταμπλ σκορ» στα ριμπάουντ…

 

Σύμπτωση κακή για την Εθνική

Ήταν μία κακή βραδιά. Μία πολύ κακή βραδιά για την Εθνική μας. Για όλους ανεξαιρέτως σε αυτήν. Κι αυτή είναι η κυρίως, αιτία της ήττας της. Η σύμπτωση μίας βραδιάς, την ίδια βραδιά για όλους!

  Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος επί της γης, ο οποίος θα πίστευε πως η Ελλάδα θα ηττάτο με +100 πόνους από τη Γερμανία. Για τα σίδερα θα τον είχε ο λοιπός πληθυσμός της…

  Απίστευτο λοιπόν, αλλά… Αληθινό!

  Μετά την κυρίως, αιτία της ήττας ακολουθεί μία άλλη. Η απόλυτη εξάρτηση της από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από το Νίκο Γκάλη μέχρι τον ΜάικλΤζόρνταν ουδείς ήταν μόνος στο παρκέ. Με λίγα λόγια; Τα άλλα μεγάλα αστέρια – επειδή …τέτοια είναι οι παίκτες της – της Ελλάδας δεν έλαμψαν, όσο μπορούσαν.Αφέθηκαν στη λάμψη του Αντετοκούνμπο. Δεν αρκούσε τελικά, μόνον αυτή για να τρυπήσει το σκοτάδι μιας κακής βραδιάς όλων, το ίδιο βράδυ.

  Έτσι μία υπερομάδα, όπως είναι η Ελλάδα, ηττήθηκε με «νοκ άουτ» από μία καλή, πολλή καλή ομάδα, τη Γερμανία. Μετά τη Σερβία, την άλλη υπερομάδα της διοργάνωσης επέστρεψαν σπίτια τους πριν τους Ημιτελικούς. Και τούτο επειδή μπάσκετ δεν παίζουν οι φανέλες και τα ονόματα. Δίχως τούτο, μήτε καν ως υποψία σκέψης, να υπέχει θέση μομφής για προπονητές και παίκτες μας…

  Οφείλουμε βέβαια, να αναφέρουμε πως όλα μέχρι χθες εξελισσόταν προσεγγίζοντας την τελειότητα. Αν κι είχαμε όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως είχαμε ξεφύγει σε προσδοκίες αλλά… Η σύμπτωση της κακής βραδιάς όλων , μα όλων ανεξαιρέτως την ίδια βραδιά ήταν πέραν πάσης υποψίας. Δίχως περαιτέρω κουβέντα!