ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στραβά αρμενίζουν!

Τα κόμματα δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και το τι τραβάει ο κόσμος καθημερινά

  Τελικά, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Και δεν διακρίνεται εναλλακτική στον ορίζοντα του τόπου. Πρωτοφανής ακρίβεια κι απειλή πολέμου με την Τουρκία προκαλούν τρόμο. Κι ενώ γι’ αυτά ο κοσμάκης κραυγάζει, για άλλα κάθε κόμμα τυρβάζει.

   Ο Κυριάκος – wannabe Κωνσταντίνος Καραμανλής –Μητσοτάκης, ο Αλέξης – wannabe AνδρέαςΠαπανδρέου – Τσίπρας κι ο Νίκος – wannabe … O Θεός κι η ψυχή του (εάν) ξέρουν – Ανδρουλάκης ξεκατινιάζονται για τις υποκλοπές. Και το κάνουν την ώρα που τρέμει το φυλλοκάρδι του κοσμάκη για τον επερχόμενο χειμώνα. Εκούσια ή ακούσια; Ουδεμία σημασία έχει για τον κοσμάκη. Σημασία έχει πως το κάνουν.

  Ο κοσμάκης, περί ου ο λόγος, θα ήθελε ενόψει της απειλής αυτού του χειμώνα, να αγκαλιάζονται. Αντί να ξεκατινιάζονται. Για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα ενωμένη κι αποφασισμένη πρωτοφανείς μεταπολεμικά χειμερινές συνθήκες. Κι εάν δεν αγκαλιάζονται, να μην ξεκατινιάζονται για θέμστα τα οποία δεν είναι πρώτη προτεραιότητας για τον κοσμάκη.

   Είναι ντροπή για μια δημοκρατική κοινωνία οι υποκλοπές. Είναι στίγμα στην εικόνα της Κυβέρνησης. Όσο και να πασχίζει, να το κρύψει, δεν κρύβεται. Είναι αποτρόπαιο γεγονός. Για τον κοσμάκη όμως, πρώτη προτεραιότητα  είναι η αντιμετώπιση της Χάρυβδης από τη μία, της πρωτοφανούς ακρίβειας και της Σκύλας από την άλλη, της απειλή πολέμου με την Τουρκία. Και το βροντοφωνάζει σε γκάλοπ, σε καφενεία, σε πλατείες , σε παρέες. Εν τούτοις στα τρία κόμματα νυν, τέως και μέλλουσας εξουσίας  δεν αφουγκράζονται το παλμό του κοσμάκη. Και σφάζονται για τις υποκλοπές οι οποίες δεν αγγίζουν την τσέπη του κοσμάκη.

   Το συμφέρον του λαού είναι ένα και μοναδικό. Είναι ίδιο από όποια γωνιά κι όποιο πρίμα προσεγγισθεί. Γι’ αυτό κι είναι απορίας άξιον πως κάθε κόμμα εξουσίας το βλέπει διαφορετικά. Να έχουν πάντως, υπόψη οι πολιτικοί μας πως ο κοσμάκης δεν απορεί απλά. Αγανακτεί. Και προς την αποχή θα στραφεί επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική! Να το ξέρουν οι πολιτικοί μας. Να προλάβουν το κακό. Θα είναι κακό η εκτόξευση της αποχής. Θα είναι κι ευθύνη τους. Αυτό εάν τους νοιάζει πρώτα η Ελλάδα και μετά κόμμα κι εαυτός τους.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΑ