Να, η ευκαιρία ζωής για τον Άρη!

Οι «κίτρινοι» έχοντας στον πάγκο τους, τον Άλαν Πάρντιου, τον προπονητή με το βαρύτερο όνομα στο ελληνικό Πρωτάθλημα, θέλουν να εκτοξευθούν αγωνιστικά και λειτουργικά. Μπορούν; Ο χρόνος θα δείξει.

Δεν αλλάζουν πολλά στον Άρη. Όλα αλλάζουν. Δεν ανέλαβε απλά, ένας νέος προπονητής. Ανέλαβε ένας νέος επικεφαλής. Και μάλιστα,ανέλάβε εν λευκώ, όπως ορίζει η συμφωνία τους

Είναι μόλις ο 3ος στην ιστορία του Άρη, προπονητής Άγγλος. Πριν τον Άλαν Πάρντιου προηγήθηκαν 1ος ο Γουίλφ Μακ Γκίνες ο οποίος ήταν επιλογή του θρυλικού ηγέτη των «κίτρινων»  Νίκου Καμπάνη κι εκδότη της εφημερίδας – Πανεπιστήμιο για τη Θεσσαλονίκη –  «Αθλητικά Νέα». Ο Άρης με τον Γουίλφ Μακ Γκίνες πήρε την 4η θέση με 81 βαθμούς τη μία χρονιά και την 9η την άλλη.

Ο Φρανκ Μπαλνστόουν, ο 2ος προπονητής Άγγλος στην ιστορία του Άρη ανέλαβε το 1980. Διαδέχθηκε το 1980 τον εξαιρετικό Πέπε Σασία. Με τον Πορτογάλο η μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκη έκανε εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη αποκλείοντας Μπενφίκα και Περούτζια.

Ο Άλαν Πάρντιου ουδεμία σχέση έχει ως χαρακτήρας με τους συγκεκριμένους συμπατριώτες του. Είναι σκληρότερος. Είναι απαιτητικότερος. Είναι δυναμικότερος. Κι εξ αρχής έθεσε πλαίσιο λειτουργίας στην ομάδα το οποίο αλλάζει τα πάντα στον Άρη.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και πρώτα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» προς πάντα αποδέκτη. Ακόμη και προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης Θόδωρο Καρυπίδη στον οποίο και πιστώνεται η παρουσία προπονητή τέτοιου επιπέδου (κορυφαίος στην Πρέμιερ Λιγκ το 2012) στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρώτον: Όχι απλά, η χρήση αλλά κι λειτουργία των κινητών.

Δεύτερον: Η παρουσία οποιουδήποτε στο γήπεδο και στα αποδυτήρια εκτός των μελών του τιμ και των παικτών.

Τρίτον: Η καθυστερημένη άφιξη στις προπονήσεις και φυσικά, στους αγώνες.

Και βέβαια, όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Δεν περιμένουν όμως, να φανούν αυτά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης». Ίσως, δείγματα αποτελεσμάτων να φανούν μέχρι το τέλος του Α΄ Γύρου του Πρωταθλήματος.  Με δεδομένη αφ’ ενός μεν την απαραίτητη πίστωση χρόνου στον Άγγλο προπονητή και αφ’ ετέρου την προσαρμογή του Άρη στο πλαίσιο λειτουργίας το οποίο όρισε.

Δίχως πίστωση και προσαρμογή οι «κίτρινοι» θα χάσουν την ευκαιρία ζωής, για να εκτοξευθούν αγωνιστικά και λειτουργικά. Και θα πάει χαμένη μία ακόμη επένδυση προοπτικών της ΠΑΕ Άρης!

 

ΠΕΤΡΟΣ ΣΒΙΓΚΑΣ