Οι ωραίοι και οι μοιραίοι

O Παναθηναϊκός. Στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, γοητεύει. ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός απογοητεύουν. Άρης κι ΑΕΚ μία τού ύψους, μία του βάθους. Στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος όλα αυτά!

Με το δίκιο τους πανηγυρίζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Η ομάδα τους, με το σπαθί της, είναι πρωτοπόρος. Και με «μαξιλαράκι ασφαλείας» από την ομάδα της δεύτερης θέσης.

  Με το δίκιο τους απορούν κι εξίστανται οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Που θα φθάσει η ομάδας τους μετά την, επί το παρόντος, διαφαινόμενη αστοχία στα μεταγραφές;  Αν και δεν είναι δικαιολογία η αστοχία αυτή, στην άλλη αστοχία. Στις από τα έξι μέτρα χαμένες, από τις άχαστες, ευκαιρίες.

  Με το δίκιο τους αναρωτιούνται οι φίλοι του Άρη. Θα καταφέρει ο Άλαν Πάρντιου να φτιάξει ιδανική ενδεκάδα από μία εικοσάδα παικτών; Η εκπληκτική ανατροπή πάντως, κόντρα στον Ολυμπιακό οφείλεται και σε εξόφθαλμες αμυντικές αδυναμίες του Πρωταθλητή. Ο Άγγλος προπονητής όμως, είδε σε ένα ημίχρονο ό, τι δεν έβλεπε ο Ισπανός προκάτοχος του σε οκτώ αγώνες!

  Με το δίκιο τους αγωνιούν οι φίλοι της ΑΕΚ. Πιστεύουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο της ομάδας τους. Τον προσδοκούν. Το «πνεύμα» της «Αγιά Σοφιάς» αναμένεται, να εμπνεύσει την ομάδα τους. Με αυτό το «πνεύμα», με την αξιοποίηση των μεταγραφών και με την προσαρμογή του προπονητή της στα ελληνικά δεδομένα η ΑΕΚ μπορεί, να πρωταγωνιστήσει.

  Κι οι φίλοι του Ολυμπιακού με το δίκιο τους θυμώνουν καθώς ο δικός τους πήχης απαιτήσεων είναι συνήθως, υψηλότερα των άλλων!  Από τα κακό ξεκίνημα , στη χειρότερη συνέχεια οδεύει ο Πρωταθλητής αλλά  με τόσα «έλα εσύ, φύγε εσύ», δεν είναι παράλογη η έλλειψη αγωνιστικής ισορροπίας.Το ζητούμενο στον Πειραιά είναι να βρεθεί στην κατάλληλη θέση, ο κατάλληλος άνθρωπος για να αξιοποιήσει το κατά τεκμήριον, κι εφέτος, καλύτερο ρόστερ της Σούπερλιγκ.

   Είναι πάντως, νωρίς. Είναι πολύ νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων. Όχι πάντως, για διαμόρφωση εντυπώσεων. Το Πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Έχει πολύ δρόμο ακόμη. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει φυσικά, τις εντυπώσεις. Ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ τις χάνουν. Ο Άρης κι η ΑΕΚ υποβάλλουν σε σκοτσέζικο ντους τον κόσμο τους. Κι οι υπόλοιπες ομάδες απλά, συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα. Διεκδικώντας φυσικά, εντυπώσεις. Όσογια ουσία; Αυτή δεν περισσεύει για τις υπόλοιπες ομάδες.

ΜΙΛΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ