Εμπρός της ΑΕΚ ψυχωμένα παλικάρια!

Πως αλλάζουν τα δεδομένα με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ημέρα αναστάσεως της Νέας Φιλαδέλφειας, η ημέρα για τα θυρανοίξια της «Αγιά Σοφιάς»… Για το «Άρατε πύλας…»! Έτσι να γιορτάζεται πλέον, αυτή η επική ευλογημένη ημέρα. Θα τη ζήσει ο κόσμος της ΑΕΚ. Η μεγαλοσύνη της δικής του ψυχής δεν άφησε να μείνει νεκρή και θαμμένη εκεί η ιστορική, η έδρα – θρύλος της μεγάλης ομάδας …

    Αρχίζω κομματάκι μακάβρια σήμερα. Θεωρώ πως έτσι προσεγγίζω κοντύτερα την πραγματικότητα. Και λέω… Το λαϊκό άσμα άλλων εποχών – του Μπάμπη Μπακάλη με τη Χαρούλα Λαμπράκη –  λέει: «Δε ζωντανεύουν οι νεκροί».  Ελάτε όμως, που ζωντανεύουν!

  Τρανταχτό παράδειγμα η Νέα Φιλαδέλφεια. Για τους παλιούς στον Ποδονίφτη. Με την παλιά Φιλαδέλφεια στην αρχαία Λυδία, της Μικράς Ασίας. Αυτά για την ιστορία…

  Οι νεκροί λοιπόν, ζωντανεύουν. Η ζωή λέει πως οτιδήποτε πεθαίνει, όταν πεθάνει η ψυχή του. Γκρέμισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια. Νέκρωσαν το θρυλικό γήπεδο. Έθαψαν κόπο, αίμα κι ιδρώτα της προσφυγιάς. Δεν άγγιξαν όμως, την ψυχή του γηπέδου. Δεν μπόρεσαν, να την αγγίξουν επειδή είναι ψυχή των ψυχών του κόσμου της ΑΕΚ.

  Αυτή λοιπόν, η ψυχή με την πίστη του Δημήτρη Μελισσανίδη, με την δύναμη και τη θέληση των φίλων της «Ένωσης» και την εργατικότητα παραγόντων της ΠΑΕ και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ… Ανέστησε το γήπεδο. Έδωσε ζωή πάλι, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

  Να, το θαύμα. Καθώς περί θαύματος πρόκειται εάν αναλογισθούμε τις συνθήκες υπό τις οποίες αναστήθηκε η Νέα Φιλαδέλφεια! Η απύθμενη ψυχή της ΑΕΚ θριάμβευσε.

  Τεράστιο γεγονός όχι μόνον για την ΑΕΚ αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όλη την περιοχή

  Έτσι δεν πήγαν τελικά, χαμένοι κόποι, ιδρώτας κι αίμα της προσφυγιάς. Αγαλλίασαν πάλι, οι ψυχές όσων έβαλαν ένα λιθαράκι για την κατασκευή σε καιρούς χαλεπούς, τότε. Κι όσων δόξασαν την ένδοξη ΑΕΚ σε αυτό…

  Κι η ημέρα της πρώτης λειτουργίας του ως «Αγιά Σοφιά» ίσως, θα πρέπει να καθιερωθεί – για να γιορτάζεται – ως ημέρας αναστάσεως του θρυλικού γηπέδου.

  Μόνον ο Θεός ξέρει τι θα ξημερώσει στην «Αγιά Σοφιά» αλλά… Η ΑΕΚ ως σύνολο ανθρώπων ξέρει καλά, πως έριξε στέρεα… Ατράνταχτα θεμέλια για το μέλλον της. Θεμέλια παντοτινά μίας ομάδας της οποίας τα φτερά ανοίγουν διάπλατα πετώντας σε δικό της, πλέον, ουρανό.

  Μπορεί να διακριθεί – κι οφείλει, να διακριθεί – αγωνιστικά η ΑΕΚ ούσα στον πατρικό της! Διακριθεί, δεν – το απευχόμενο – διακριθεί για την ψυχή και για το πνεύμα της θα είναι εκεί… Καταφύγιο για τα δύσκολα κι εφαλτήριο για τα εύκολα!

  Εμπρός της ΑΕΚ ψυχωμένα παλικάρια…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΑΚΟΓΛΟΥ