Η αλήθεια για ΠΑΟΚ και Μυστακίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης και ο συμπαίκτης στον ΠΑΟΚ

Φωτιές πήγαν να ανάψουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά. Ξέθαψαν το θέμα του Αριστοτέλη Μυστακίδη στην ραδιοφωνική συζήτηση με τον Λευτέρη Δούκα, υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επέμεναν και τον ρώτησαν, μεταξύ άλλων, για τον Έλληνα κροίσο και τα όσα ακούγονται στα Παοκτσήδικα στέκια περί παρουσίας «συμπαίκτη» στα κοινά της ομάδας. Έτρεχαν βραδιάτικα με τις… μάνικες να σβήσουν τις φωτιές γύρω από την Τούμπα. Αυτό θα συμβαίνει όσο ο Ιβάν Σαββίδης απουσιάζει από την Ελλάδα, την πόλη, την ομάδα, όσο η επιχειρηματική δραστηριότητα του επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο θα φουντώνουν τέτοιου είδους σενάρια την ίδια ώρα που στη Μικράς Ασίας ούτε καν θέλουν να ακούγεται το συγκεκριμένο όνομα, πολύ περισσότερο να υπάρχει συζήτηση γύρω από πιθανές αλλαγές σε υψηλό επίπεδο στην ΠΑΕ.

Τι απάντησε ο υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.; «Όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση την καθημερινή του ενασχόληση υπάρχει ο γιος του, ο Γιώργος Σαββίδης. Ο οποίος πρόσφατα ήρθε και στην Τούμπα. Δεν νομίζω να τεθεί όσο υπάρχει Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ θέμα συμπαίκτη». Δεν το επιβεβαίωσε, αλλά ούτε το διέψευσε, αν και οι ασπρόμαυροι φρόντισαν επικοινωνιακά να… θάψουν το συγκεκριμένο θέμα.

Ένα χρόνο πριν…

Πέρσι τέτοιο καιρό η κίνηση του Έλληνα δισεκατομμυριούχου Αριστοτέλη Μυστακίδη -Τέλης για τους φίλους του- με την αγορά πολλών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, με κορυφαίο όλων ένα εξαίσιο δείγμα αρχιτεκτονικής το παλιό κτίριο της Ιονικής Τράπεζας και μετέπειτα της Alpha Bank, που βρίσκεται στην πλατεία Ρούσβελτ στο κέντρο της πόλης, μαζί με ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας «wesports», είχαν φουντώσει τις φήμες περί εμπλοκής του στα κοινά του ΠΑΟΚ.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Τέλη Μυστακίδη έλεγαν και υπέθεταν από τότε ότι το ενδιαφέρον του για ακίνητα στην Ελλάδα δεν τελειώνει με την απόκτηση του νεοκλασικού στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχει και συνέχεια.

Σ’ ότι αφορά τα περί ΠΑΟΚ καμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαίωσε τίποτα, άλλωστε είναι γνωστό τοις πάση οι χαμηλοί τόνοι που επιλέγει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον ίδιο και τις επιχειρήσεις του ο Ελληνας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην Ελβετία και μιλάει άπταιστα έξι γλώσσες, ενώ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν φημίζεται για τα αντανακλαστικά της.

Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, που το 2011 είχε µπει στη λίστα του «Forbes»ως ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου, ζει στο Μπάαρ της Ελβετίας, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του, διατηρεί διαμέρισμα στο Λονδίνο και στο Παρίσι όπου βρίσκεται το προσωπικό του γραφείο, ωστόσο το καταφύγιο του, μοιάζει να είναι η βίλα αξίας 40.000.000 ευρώ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εναρμονισμένη αρχιτεκτονικά με το πράσινο και μπλε τοπίο, με βιοκλιματικό σχεδιασμό και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπερσύγχρονη και γεμάτη πολύτιμα έργα τέχνης.

Λατρεύει να κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές του στην εξοχική κατοικία του, όπου τον πρώτο λόγο έχει η μητέρα του, η κυρία Ζωή, εκεί οι ντόπιοι τον βλέπουν καθημερινά να κάνει βόλτα στα ακρογιάλια, ενώ ουδέποτε έχει κρύψει την αγάπη του για το άσπρο και το μαύρο του ΠΑΟΚ.

Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοχος σουίτας στα VIPs της Τούμπαςκαι όποτε βρίσκει χρόνο παρακολουθεί δια ζώσης τα παιχνίδια της αγαπημένης ομάδας του. Φέτος, λέγεται, ότι είδε από κοντά τους αγώνες με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο. Σε απόσταση αναπνοής από την σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, όπου μέσα ήταν ο γιος του, Γιώργος, και τις δύο φορές…

Κώστας Κουμπιάς