Παύλε Θεέ, πάρε την ΠΑΕ…

Ο άνθρωπος αυτός ήταν φτιαγμένος για να φτιάχνει αυτοκρατορίες!

Ευτυχώς για το μπάσκετ του «Εξάστερου», ο μέγας Γιαννακόπουλος δεν πήρε το ποδόσφαιρο ή και το ποδόσφαιρο. Και λέω: «Ευτυχώς» επειδή απλώς, ουδείς γνωρίζει τα θα γινόταν στον Παναθηναϊκό εάν έπαιρνε και τα δυο ή έπαιρνε το ποδόσφαιρο κι άφηνε το μπάσκετ. Υποθέσεις πολλές. Θέσεις… Μία. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφτιαξε μια αυτοκρατορία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν φτιαγμένος για να φτιάχνει αυτοκρατορίες!

Τυχερό λοιπόν, το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Βρέθηκε στα χέρια του. Κι υπό την ηγεσία του μεγαλούργησε. Άτυχο το ποδόσφαιρο. Χωρά πολλή συζήτηση και λέω, πως δεν είναι της ώρας.

Τα σκεφτόμουν όλα αυτά, βλέποντας αγώνες στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» κι ακούγοντας τις αναφορές ξένων επιφανών προσώπων για τον μέγιστο των Ελλήνων παραγόντων του μπάσκετ. Ανάλογες αναφορές δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν. Το φοβάμαι αυτό καθώς θα ευχόμουν, να βαδίσουν κι άλλοι στον δρόμο τον οποίο χάραξε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Μία ζωή στο «δούναι» αυτή η κορυφαία ταπεινή προσωπικότητα, πέρασε μετά θάνατον στο «λαβείν». Με απόφαση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015, το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ονομάσθηκε «Παύλος Γιαννακόπουλος». Και στις 13 Μαΐου 2017 αποφασίστηκε ορθά, η ονομασία να συμπληρωθεί: «Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος»

Κι αναρωτιέμαι: Αύριο, μεθαύριο υποθέτουμε πως ξεκινούν οι εργασίες στον Βοτανικό. Θα έρθει κι η ώρα μετεγκατάστασης των τμημάτων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Με το μνημείο, είναι μνημείο τελικά, του κλειστού τις θα γίνει; Και που θα πάει η μοναδική κι ελάχιστη πάντως, εκτός ΟΑΚΑ, απόδοση τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο;

Θα γκρεμίσουν το μνημείο; Θα αφήσουν στα γκρεμίσματα του την ονομασία; Υπάρχει πρόβλεψη; Αναρωτιέμαι!

Θεωρώ πως οι εμπλεκόμενοι στο μεγαλεπήβολο έργο του Βοτανικού, θα φροντίσουν, για να μην χαθεί η ιστορία του Παναθηναϊκού από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Θα φροντίσουν, για να μη χαθεί ακόμη κι ίχνος σεβασμού προς τον μέγα Παύλο Γιαννακόπουλο αλλά και τον «έναν από εμάς» θρυλικό Θανάση Γιαννακόπουλο. Θεωρώ.

Παρεμπιπτόντως, στο Βοτανικό εκτός του Σταδίου για το ποδόσφαιρο θα γίνουν κι εγκαταστάσεις για τα περισσότερα τμήματα του Ερασιτέχνη. Υπάρχει δηλαδή, προοπτική για την «Παναθηναϊκή Πολιτεία». Με το μπάσκετ να παραμένει στο ΟΑΚΑ κι οι ψυχές των αδελφών Γιαννακόπουλου, να τού δίνουν δύναμη και πάθος τους!

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ