Και τώρα… EURO

H Eθνική ομάδα προσέγγισε διαφορετικά το ματς με τη Β. Ιρλανδία, νίκησε και πλέον... μπαίνει σε ρυθμούς προκριματικών Euro 2024, τα οποία ξεκινούν τον Μάρτιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να νίκησε 3-1 αλλά είχε δύο διαφορετικά πρόσωπα, στα δύο ημίχρονα του αγώνα. Ο Γκουστάβο Πογιέτ ξεκίνησε το ματς με αλλαγές  και σε πρόσωπα αλλά και σε διάταξη, συγκριτικά με την Κύπρο. Το 1-4-2-3-1 αντικαταστάθηκε από το 1-4-3-3, με σαφή προσανατολισμό την πίεση ψηλά και το επιθετικό παιχνίδι.  Η Βόρεια Ιρλανδία είχε διάταξη  με 3 κεντρικούς αμυντικούς σε έναν σχηματισμό 1-3-5-2, που στην περίπτωση κατοχής της μπάλας από τον αντίπαλο μετατρεπόταν σε ένα σύστημα με 5 πίσω!

Στο πρώτο μέρος το τέμπο ήταν αργό κάτι που δεν βόλεψε την Εθνική, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν καλά τους χώρους και να κάνουν άμυνα αρκετά μέτρα πίσω από τη σέντρα. Στο 14ο λεπτό η Ελλάδα βρήκε γκολ από μπαλιά του Μπάλντοκ, λανθασμένη έξοδος του Πίκοκ που έπεσε πάνω σε συμπαίκτη του και εξαιρετική κεφαλιά από κοντά του Πέλκα. Η Βόρεια Ιρλανδία ωστόσο απάντησε γρήγορα μετά από κακή τοποθέτηση της άμυνας μας, όταν ο Λέιβερι έκανε το 1-1 στο 18′. Το στατιστικό το πρώτου μέρους «έδειξε» κατοχή 60-40 και 9-3 τελικές για την Ελλάδα.

Η Εθνική μας ομάδα βελτίωσε την εικόνα της στο ξεκίνημα του β’ μέρους με πίεση ψηλά και αρκετά πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας κάτι που απέφερε αποτέλεσμα. Πέτυχε και δεύτερο τέρμα, με τον Μασούρα αυτή την φορά, μετά από κλέψιμο και γρήγορο παίξιμο της μπάλας. Με την συμπλήρωση μιας ώρας περίπου παιχνιδιού ο ρυθμός του ματς έπεσε ξανά, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να προσπαθεί να «φρεσκάρει» την ομάδα με αλλαγές προσώπων. Η Εθνική είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς χωρίς να απειληθεί και μάλιστα ευτύχισε να πετύχει και τρίτο, πολύ όμορφο γκολ, με τον Μάνταλο.

Στόχος επιτευχθεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καθώς αυτή η νίκη ήταν η 5η σε 6 ματς, κάτι που έφερε την Εθνική στην 2η κατηγορία του Nations League πια και με υποσχέσεις για… κάτι καλό στα προκριματικά του Euro!