Σκοτωμός L’ Equipe – Παρί

Ο Μέσι είναι η αφορμή!

Συμβαίνουν και στο επίπεδο των καλύτερων οικογενειών! Η κόντρα ανάμεσε στην σοβαρότερη αθλητική εφημερίδα και στην εκ των πλουσιότερων ομάδων του κόσμου αναμένεται, να εξελιχθεί σε ξεκατίνιασμα.

Αφορμή είναι η αναφορά της εφημερίδας στα 110 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα ενθυλακώσει ο Λιονέλ Μέσι κι η διάψευση της ομάδας. Αιτία είναι η άτυπη κόντρα των δύο πλευρών από την ημέρα κατά την οποία η Qatar Investment Authority, βασιλική επενδυτική εταιρεία του Εμιράτου του Κατάρ, αγόρασε την Παρίεπενδύο0ντας μυθικά ποσδ.. Ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί ανέλαβε χρέη προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Και θεώρησε πως οι πάντες στον χώρο του γαλλικού  αθλητισμού όφειλαν ξεχωριστό σεβασμό κι ιδιαίτερη μεταχείριση στην ομάδα του. Η Λ΄ Εκίπ δεν άλλαξε.

Η γαλλική εφημερίδα ασκούσε αυστηρή κριτική στη συμπατριώτισσα της ομάδα κι όταν την ιδιοκτησία της Παρί είχε (1991-2006) ο τηλεοπτικός; Κολοσσός Canal +

Τα έχωνε στην Λ ΄Εκίπ όποτε θεωρούσε, πως έπρεπε, να το κάνει. Έτσι έκανε και το 2019 μετά την ήττα στο Παρίσι από τη Μαν. Γιουνάιτεντ με 3-1. Κι ενώ είχε νικήσει στο Μάντσεστερ με 2-0. Το πρωτοσέλιδο της (έγραφε: Και μη χειρότερα». Η αντοχή στην κορυφή είναι άγνωστη στην Παρί») θεωρήθηκε από την ιδιοκτησίας της γαλλικής εφημερίας casus belli. Έκτοτε επικρατεί ανάμες αστις δυο πλευρές μία ψυχρασία. Όπως έλεγε και ο ανεπανάληπτος Ζήκος. Καλή του ώρα του Κώστα Χατζηχρήστου.

 

Με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ο τεχνικός διευθυντής της παριζιάνικης πριγκίπισσας πνέοντας μένεα δεν την διέψευσε απλά. Προχώρησε σε χαρακτηρισμούς. Αναφέρθηκε μιλώντας  στο κανάλι RMC Sρort σε «απαράδεκτο κείμενο» και σε «ένδειξη ασέβειας» προς την Παρί.

Αναμένεται συνέχεια στο θέμα με την αντίδραση της εφημερίδας. Δίχως να αποκλείεται να ζητήσει και συγνώμη (το έχει κάνει αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για λάθος της αλλά σπάνια κάνει λάθος) εάν κι εφ όσον αποδειχθεί πως δεν ισχύει αυτό το σκότος συμβολαίου για τον Λιονέλ Μέσι.

Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο στον διεθνή γραπτό κι η ηλεκτρονικό Τύπο. Η σύγκρουση δυο τιτάνων ενός της μπάλας κι ενός του Τύπου εκτόξευσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Και τη σύγκρουση αυτή καθ’ αυτή αλλά κι εάν κι εφ’ όσον ον Αργεντινός θα πάρει σε αυτήν την ηλικία, αυτά τα χρήματα! Την στιγμή μάλιστα, που η Παρί φυλούσε επτασφράγιστο μυστικό τις απολαβές. Και για τον φόβο των Ιουδαίων της ΟΕΦΑ και για τον φόβο αντιδράσεων από άλλους αστέρες του γαλαξία της!