Η ΑΕΚ πάει για Πρωτάθλημα…

Επίδειξη δύναμης έκανε η «Ένωση» στη Θεσσαλονίκη! Έκανε περίπατο σε ένα γήπεδο που είχε εξελιχθεί, τα τελευταία χρόνια, σε εφιάλτη της. Και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Άρη. Είναι ξεκάθαρο. Η ΑΕΚ πείθει για την αξία της ακόμη κι αντιπάλους της…

Φοβερή και τρομερή μπάλα έπαιξε η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη. Ίσως να έπαιξε και την καλύτερη μπάλα από όλες τις ομάδες μέχρι σήμερα στο Πρωτάθλημα. Η καλή μπάλα στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άρη ο οποίος νίκησε τον Ολυμπιακό λέει πολλά, πάρα πολλά. Κι οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα μετά από 80 ολόκληρα λεπτά λένε πολλά, πάρα πολλά.

   Τα περισσότερα όμως, τα λέει η εικόνα με τους τρεις οι οποίοι έκαναν ζέσταμα: Στίβεν Τσούμπερ, ΝορντίνΆμραμπατ, Πέτρος Μάνταλος. Κας σας ερωτώ: Σε ποια ελληνική ομάδα αυτοί οι τρεις δε θα ήταν εν δυνάμει βασικοι; Πείτε μου…

   Μία παράσταση βέβαια, σε μία δύσκολη κι αφιλόξενη έδρα και μάλιστα, εντυπωσιακή παράσταση δεν αποτελεί εφαλτήριο για μεγάλες προσδοκίες. Η θριαμβευτική νίκη της ΑΕΚ στην έδρα όπου πέρυσι πνίγηκε (κι είχε συμπληρώσει 0/3 νίκες εκεί)  και βέβαια, δεν αποτελεί ρεβάνς. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Θεωρώ όμως, πως η νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη και φτερά της έδωσε και τρόμο και φόβο στις αντίπαλες ομάδες προκάλεσε.

   Αυτήν την ΑΕΚ που είδα σήμερα, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ΑΕΚ στις ήττες της από Βόλο και Παναθηναϊκό. Είναι ολότελα διαφορετική ομάδα. Και μετά τα δυο γκολ (με πέναλτι …τιραμόλα) από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ κρατά την εστία της απόρθητη. Ένα ακόμη δείγμα εύρυθμης λειτουργίας της.

  Έβγαλε πάθος. Κατάθεσε ψυχή ακόμη κι όταν ο Άρης κατέθεσε τα όπλα. Απέπνεε φρεσκάδα. Ξεχείλιζε αυτοπεποίθηση. Ανέδυε αστείρευτη δύναμη!

  Το 0-2 αδικεί κατάφωρα την «Ένωση». Δεν θα την αδικούσε το 0-4 καθώς χάθηκαν άχαστες ευκαιρίες κι από υπερβολική σιγουριά κι από υπερβολική ροπή προς το θέαμα, παρά στην ουσία.

  Τώρα, εάν ρωτούσατε , που οφείλεται η μεταμόρφωση της ΑΕΚ, θα σας απαντούσα στην «Αγιά Σοφιά». Η αύρα της και η πλημμυρίδα κόσμου στα εγκαίνια και στον αγώνα με τον Ιωνικό σφυρηλάτησαν τη ψυχολογία της. Κι από αυτήν, την ψυχολογία της ξεκίνησε η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της.

  Αν κι είναι πολύ νωρίς, τολμώ να πω, πως αυτή η ΑΕΚ πάει για Πρωτάθλημα. Υγεία να έχουν όλοι στην ομάδα. Πάνε για Πρωτάθλημα.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΑΚΟΓΛΟΥ