Οι Γερμανοί, οι φίλαθλοι με τα περισσότερα “αχχχχ” στα γήπεδα του κόσμου!

Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, αλλά η ελληνική Super League βρίσκεται στην τελευταία 20άδα, μεταξύ 74 πρωταθλημάτων απ’ όλο τον πλανήτη, στη δημιουργία ευκαιριών, την επίτευξη γκολ και στα εύστοχα πέναλτι!

Όλα αυτά τα δεδομένα προκύπτουν από τη νέα έρευνα που δημοσίευσε το CIES, το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFΑ, η οποία εστιάζει στον αριθμό των ευκαιριών, τον αριθμό των γκολ και τα τέρματα από πέναλτι ανά αναμέτρηση, που καταγράφηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Η γερμανική Bundesliga είναι το πρωτάθλημα που παρουσιάζει τις περισσότερες ευκαιρίες (12,96) ανά αγώνα, ενώ η βραζιλιάνικη δεύτερη κατηγορία βρίσκεται στο αντίθετο άκρο με κατά μέσο όρο ένα τρίτο λιγότερες «καθαρές» ευκαιρίες ανά ματς (8,41). Το πιο παραγωγικό πρωτάθλημα, μεταξύ των 74 που εξετάστηκαν, είναι η δεύτερη κατηγορία της Ελβετίας με 3,38 μέσο όρο γκολ ανά αγώνα, με τη Β΄ κατηγορία της Βραζιλίας και σ’ αυτή την κατάταξη να καταλαμβάνει το αντίθετο άκρο (1,91). Η κορυφαία κατηγορία της Ρωσίας, Premier League, (0,41) βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης όσον αφορά τον μέσο όρο γκολ από πέναλτι, ενώ οι πρώτες δύο κατηγορίες της Ιαπωνίας βρίσκονται στο άλλο άκρο (0,13).

 

Μία από τις λίγκες που τέθηκαν υπό εξέταση κατά την τελευταία έρευνα που διεξήγαγε το CIES ήταν και η ελληνική με τ’ αποτελέσματα ν’ αποτελούν –και αυτά- μια καλή αφορμή για τους ανά την Ελλάδα υγιείς φιλάθλους που δείχνουν την όποια αποστροφή τους στο παραγόμενο αποτέλεσμα. Η Super League και στις τρεις υποκατηγορίες της έρευνας καταλαμβάνει θέση στην τελευταία 20άδα των πρωταθλημάτων. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην 55η θέση στην παραγωγή ευκαιριών μ’ αυτές να μην φτάνουν ούτε καν τις 10 σε κάθε αναμέτρηση, ενώ… ξύνει τον πάτο της λίστας και στον μέσο όρο τερμάτων ανά αγώνα όπου μεταξύ των 74 λιγκών καταταχθήκαμε 68οι! Εκεί γύρω (σ.σ. 66η θέση) και όσον αφορά τα εύστοχα πέναλτι σε κάθε αγώνα που υπολογίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο σε 0,17!

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας ΕΔΩ!