Τα παιδιά του «Καίσαρα» τον δικαίωσαν…

Τσαούσης, Λύρατζης, Κουλιεράκης «γαλουχήθηκαν» στον ΠΑΟΚ από τον Σταύρο Σαράφη. Έπαιξαν γι’ αυτόν κόντρα στον Ολυμπιακό. Νίκησαν γι’ αυτόν στον Πειραιά. Κι αγαλλίασε η ψυχούλα του εκεί ψηλά…

Δεν ξέρουμε, τι θα λέγαμε σήμερα εάν κι εφ’ όσον ο Σάστρε δεν μπλόκαρε το σουτ του Ελ Αραμπί στο 89ο λεπτό. Δεν ξέρουμε, τι θα λέγαμε ένα κι εφ’ όσον ο διαιτητής δεν αναιρούσε – προς καθολική μεγίστη έκπληξη – την απόφαση του για πέναλτι κι ευστοχούσε στην εκτέλεση του ο Κούρτιτς. Δεν ξέρουμε, τι θα λέγαμε σήμερα εάν κι εφ’ όσον δε νικούσε ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό αλλά… Ένα γραμμάριο πράξης, ήτοι η νίκη με 2-1 του ΠΑΟΚ, είναι βαρύτερο από ένα τόνο θεωρίας, ήτοι τη μη νικη ή τη νίκη με μεγαλύτερο σκορ…

Αυτό που λέμε σήμερα, είναι πως ο ΠΑΟΚ τελικά, δε νίκησε τον Ολυμπιακό. Τον κακό του εαυτό νίκησε. Αυτός βλέπετε, τον έριχνε στα βράχια σε κάθε προσπάθεια να αποπλεύσει από τα χαμηλά. Και να πλεύσει στα ψηλά. Ο γιαλός δεν ήταν στραβός.  Ο ΠΑΟΚ αρμένιζε στραβά.

Η επιτυχία του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν αφήνει φυσικά, στην σκιά της λάμψης της τον όγκο των αποτυχιών του. Καθίσταται απλά, λιμάνι για απόπλου… ελπίδων και προσδοκιών.  Όχι βέβαια, για διεκδίκηση τίτλου. Κακά τα ψέματα. Η απόσταση από τον Παναθηναϊκό αλλά και την ΑΕΚ (οσονούπω παίζει στην έδρα της ο ΠΑΟΚ) δεν είναι ευκαταφρόνητη. Ναι, έχει ακόμη πολύ δρόμο το Πρωτάθλημα. Κι ο ΠΑΟΚ όμως, με μία νίκη – έστω στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού – δεν πείθει για τις δυνατότητες του.

Όπως και να το κάνουμε πάντως, ο «δικέφαλος» ανοίγει πάλι, τα φτερά του. Και πετά με την ισχύ την οποία αποδίδουν τα «αετόπουλα» του. Τρία «προϊόντα» των τμημάτων Υποδομής, ο Τσαούσης, ο Κουλιεράκης κι ο Λύρατζης παιδιά του Σταύρου Σαράφη (κι ενός ακόμη θρύλου του ΠΑΟΚ, του Κώστα Ιωσηφίδη) δικαίωσαν τον Μέντορά τους. Δικαίωσαν και τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τους εμπιστεύθηκε για το ντέρμπι στην σκληρή ατμόσφαιρα του Πειραιά. Είτε εξ ανάγκης, είτε εξ επιλογής… Τους εμπιστεύθηκε.

Δεν ήταν αλάνθαστοι. Είχαν και κακές στιγμές. Το ισοζύγιο… στιμών όμως, τους αναδεικνύει ως τις ευχάριστες εκπλήξεις του ντέρμπι Για τη νίκη του ΠΑΟΚ και για την εμφάνιση των παιδιών θα αγαλλίασε η ψυχούλα του «Καίσαρα» εκεί ψηλά. Στη γειτονιά των Αγγέλων….

 

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ