Μέχρι πότε θα «ψάχνεται» ο Άλαν;

Λίγα δευτερόλεπτα, στα εκατό λεπτά, αδράνειας στέρησαν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ένα βαθμό. Η έδρα (ενίοτε παίζει μπάλα η κερκίδα, έχω γράψει) κι η ρέντα της ομάδας της Αθήνας αλλά κι η ρευστότητα στην ενδεκάδα των «κίτρινων» διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα!

   Από τη μία ο Άγγλος προπονητής του Άρη προτιμά τον Ζερβίνιο αντί του Γκρέι. Το κάνει κι ενώ ανάμεσα τους η απόδοση ισχύος είναι σχεδόν ημέρες και νύκτας. «Ψάχνεται» ο Άλαν Πάρντιου.

  Σε όσες αγωνιστικές κάθισε στον πάγκο του Άρη , ούτε μία φορά δεν χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα για δεύτερη φορά. «Ψάχνεται» ο Άλαν Πάρντιου.

    Τελικά, μέχρι τότε θα «ψάχνεται» Άγγλος προπονητής του Άρη;

   Θα πω ό, τι λέω εφέτος εξ αρχής. Το ρόστερ των «κίτρινων» έχει πολλά «πρώτα βιολιά». Τέτοια «βιολιά» είναι πονοκέφαλος για κάθε προπονητή. Αυτός είναι κανόνας. Δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση ο Άλαν Πάρντιου.

   Και μάλιστα, όταν δουλεύει με μία ομάδα την οποία έφτιαξε και δούλεψε άλλος. Και δεν εννοούμε φυσικά, πως πραγματικά τη δούλεψε ο Χερμάν Μπούργος. Εννοούμε πως αυτός διάλεξε το ρόστερ της.

   Βάλτε στην εξίσωση του εφετινού Άρη, πέρα από την εγγενή αυτή αδυναμία του, τις σοβαρές απουσίες (Μαντσίνι, Καμάτσο, Μπράμπετς), την ευάλωτη ψυχολογία και την προβληματική φυσική του κατάσταση. Σε κάθε αγώνα ο εφετινός Άρης τα «φτύνει» στα τελειώματα του. Έργα Χερμάν Μπρούγος. Χριτς, χρατς.

  ‘Έτσι έγινε και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ως η καλύτερη ομάδα η οποία πέρασε από την έδρα του Παναθηναϊκού δεν άντεξε μέχρι το τέλος του αγώνα.

  Η ευθύνη όμως, δεν αποδίδεται σε όσα δεν έπραξε ο ανεκδιήγητος τέως προπονητής των «κίτρινων». Αποδίδεται και σε όσα έπραξε ο νυν. Με την αλλαγή του Εμπακατά, ο οποίος στέρησε από την δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού τον αέρα πολλών μποφόρ που συνήθιωςπνέει εκεί. Ο Ντιόπ ήταν «αχίλλειος πτέρνα» για τον άτρωτο μέχρι τότε Άρη. Κι εξ αιτίας του Σενεγαλέζου τρώθηκε στις καθυστερήσεις.

   Ήταν τελικά, τζάμπα ήττα για τον Άρη. Σε μία έδρα καυτή άντεξε για περίπου ενενήντα λεπτά. Έχασε ευκαιρίες οι οποίες θα άλλαζαν τη ροη του αγώνα. Δικαιούνταν τον ένα βαθμό.

   Στα ενενήντα λεπτά θα έβαζα στοίχημα πως τον κέρδισε. Μετά τα ενενήντα λεπτά κι ο Άρης έχασε τον βαθμό κι εγώ το στοίχημα!

Πέτρος Σβίγκας