Για να τον δει ο γιός του να παίζει όπως έπαιζε…

Η κρίσιμη ώρα για τον Κώστα Φορτούνη έχει φτάσει τόσο για τον ίδιο όσο και για όλο τον Ολυμπιακό

Όταν ένας παίκτης μπαίνεις την αποστολή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπει να παίξει κιόλας.

Ειδικά όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό που ανεξάρτητα από τις εμφανίσεις του έχει μεσοεπιθετικά παίκτες με ποιότητα που αναγκαστικά βλέπουν παιχνίδια από τον πάγκο.

Για μια ομάδα που ταλαιπωρείται στο πρωτάθλημα ψάχνοντας να βρει ρυθμό, η επιστροφή του πιο χαρισματικού Ελληνα παίκτη της γεννά ελπίδες. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μια στρωμένη ομάδα στην οποία θα έρθει κι ο Φορτούνης για να δώσει κάτι παραπάνω.

Να λειτουργήσει ως κερασάκι στην τούρτα. Εδώ μιλάμε για μια ομάδα που δυσκολεύεται να σκοράρει, ακόμα και να βγάλει με συχνότητα συνδυασμούς της προκοπής.

Σε μια τέτοια ομάδα ο καλός, ο κανονικός Φορτούνης είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος. Τώρα, για ποιο ακριβώς Φορτούνη μιλάμε δεν ξέρουμε. Περιμένουμε να τον δούμε για να καταλάβουμε. Ισως όχι από το πρώτο παιχνίδι αλλά θα καταλάβουμε.

Πάντα, όταν βλέπαμε τον Φορτούνη καταλαβαίναμε. Δέκα πέντε-είκοσι λεπτά παιχνίδια είναι αρκετά για να καταλάβει ακόμα και κάποιος που τον βλέπει για πρώτη φορά ότι ο παίκτης αυτός ξέρει καντάριαμπάλα.

Κάπως περισσότερα θα χρειαστούν για να καταλάβουμε όσοι τον ξέρουμε να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αν τον ακούνε τα πόδια του.

Υποθέτω ότι για το αν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της ομάδας αυτοί που είναι στο προπονητήριο και πρέπει να ξέρουν, έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασή του. Ξέρουν αν μπορεί και για πόσο χρονικό διάστημα.

Ο Φορτούνης επιστρέφει σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα του. Από την στιγμή που θα μπει στο γήπεδο ο… μαέστρος, ο κόσμος δεν θα ψάχνει να δει αν παραμένει καλός παίκτης.

Αυτά είναι για τους άλλους. Θα ψάχνει να δει αν ο Φορτούνης μπορεί να βγάλει την ομάδα από τα αγωνιστικά αδιέξοδα.

Αν ο παίκτης με το «7» στην πλάτη, το ανάλαφρο τρέξιμο και το… χάιδεμα της μπάλας μπορεί να τον οδηγήσει και πάλι σε καταστάσεις ποδοσφαιρικής ευδαιμονίας όπως τον οδηγούσε πριν από λίγα χρόνια.

Για έναν Φορτούνη που ο ίδιος θέλει να τον δει ο γιος του να παίζει όπως έπαιζε…