Δεν πάμε καλά! Δεν πάμε καθόλου καλά…

Η ακρίβεια μάς πνίγει. Η απειλή πολέμου μάς σκιάζει. Το αστυνομικό δελτίο μάς τρομάζει. Η πανδημία μάς φοβίζει. Τα χρέη μάς πνίγουν. Σκοτάδι παντού. Και φως πουθενά. Η Κοινωνία δεν ελπίζει. Ασφυκτιά!

Αν κι όταν το σκοτάδι είναι βαθύ, μπορείς να δεις τ’ αστέρια. Αν κι η σκοτεινότερη ώρα είναι πριν την αυγή. Αν κι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά πεθαίνει. Παρά ταύτα, δεν πάμε καλά. Δεν πάμε καθόλου καλά. Και ακόμη δεν ήρθαν τα χειρότερα. 

    Το ένα κτύπημα μετά το άλλο επιφέρεται στον ελληνικό λαό. Τελευταίο η αύξηση των επιτοκίων. Με αυτήν εκτοξεύθηκαν οι δόσεις δανείων. Με αυτήν σάλταραν οι οφειλέτες. Τραβούν τα μαλλιά τους! 

   Το γάλα έβγαλε φτερά. Το ψωμί τραβά την ανηφόρα. Καλά, το κρέας και το ψάρι σε λίγο καιρό θα είναι απλησίαστα. Στα σούπερ μάρκετ η κερδοσκοπία κάνει πάρτι. Τι να της πει το καλάθι του Αδώνιδος; 

   Η Κυβέρνηση επιδοτεί καύσιμα κι ενέργεια. Καλώς. Δε ζει όμως, μία οικογένεια με ερ κοντίσιον (όσες έχουν αυτην την πολυτέλεια) στο φουλ και το ρεζερβουάρ του ΙΧ γεμάτο. Θέλει και τα καθημερινά της έξοδα.  

    Είναι απλησίαστα πλέον, τα βασικά αγαθά. Έχουν ξεφύγει οι τιμές τους. Πηγαίνω εφέτος στη Λαϊκή με το ίδιο πορτοφόλι που πήγαινα πέρυσι. Δε γυρίζω με τις ίδιες σακούλες. Αγοράζω πολύ λιγότερα προϊόντα. 

   Τα πρόσφορα, οι λειτουργιές για το αντίδωρο της Κυριακής από 0,80 έφθασαν 1,20 ευρώ. Αυξήθηκαν κατά 50% δηλαδή. Τα πρόσφορα, οι λειτουργιές αλλά κι άλλα, εάν όχι όλα, στο φούρνο έχουν ξεφύγει. 

   Η Κοινωνία ασφυκτιά. Από τους μικρομεσαίους και κάτω λένε το ψωμί, ψωμάκι. Κάποιοι σε αυτούς δεν το λένε καν ψωμί. Είδος πολυτελείας είναι το ψωμί. Κατάντια. Από τους μικρομεσαίους και πάνω δε λείπει από το τραπέζι τους. Κάποιοι σε αυτούς απορούν. Γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι; Από Μαρίες Αντουνέτες πως πάμε;  

   Λαός πολλών ταχυτήτων ο ελληνικός! 

   Ένα σημαντικό κομμάτι του, οι δανειολήπτες, από τότε που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα,  είναι σε μία μέγγενη. Αυτή σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Κατά 10% τουλάχιστον, αυξήθηκαν οι δόσεις. Κατ’ αναλογία περίπου μία δόση παραπάνω τον χρόνο! Δίχως ενημέρωση από τις Τράπεζες. 

   Βουλευτές και τέως υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δικάζονται. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι… κοράκι. 

   Πως να πάμε έτσι, καλά; 

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΑ