Άντε πιάστε τον… Δεν πιάνεται!

Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ακούσθηκε εν χορώ όνομα προπονητή του Παναθηναϊκού. Δεν θυμάμαι τα τελευταία είκοσι χρόνια τουλάχιστον, να αποθεώνεται έτσι προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς γράφει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπογράφει την επική επιστροφή!

Δε σηκώνει συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός παίζει την καλύτερη μπάλα μέχρι τώρα, στο Πρωτάθλημα! Και το 0-5 στον Βόλο είναι η τελευταία απόδειξη. Έργο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Χριτς, χρατς.

Οι «πράσινοι» καταγράφουν ρεκόρ εκκίνησης στο Πρωτάθλημα με 10/10 νίκες. Ξεπερνούν εκείνο το 9/9 με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα το 2013…

Στην έδρα του εκπληκτικού εφέτος Βόλου (νίκησε εκτός ΑΕΚ, ήρθε ισόπαλος εκτός με τον Ολυμπιακό) οι φίλοι του «τριφυλλιού» έκαναν την καλύτερη κερκίδα ως φιλοξενούμενοι στην Ελλάδα. Συγκλονιστικός όγκος. Συγκλονιστικός παλμός. Συγκλονιστικός Παναθηναϊκός. Έτσι απλά!

Ο Παναθηναϊκός παίζει την καλύτερη μπάλα, σήμερα στην Ελλάδα, επειδή έχει τον καλύτερο (κρίνοντας από τα αποτελέσματα του) προπονητή αφ’ ενός. Κι επειδή έχει κάνει τις καλύτερες μεταγραφές αφ’ ετέρου.

Δεν θέλετε περισσότερα από αυτά για τη συνταγή της επιτυχίας. Αυτά αρκούν σε ένα «σεφ» ωσάν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για να «φτιάξει» μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Και να «τρελάνει» έναν κόσμο σαν του Παναθηναϊκού.

Οι αντίπαλοι του είχαν επενδύσει όλα τα όνειρα τους για να απώλεια βαθμών στον Βόλο. Έγιναν τα συντρίμμια. Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη εφετινή εμφάνιση του.

Δικαίωσε τον κόσμο του. Κι αυτός βέβαια, δικαίωσε την ομάδα του. Η διαγωγή κάπου δεκαπέντε χιλιάδων φιλάθλων ήταν αρίστη. Παράδειγμα προς μίμηση ήταν. Και πριν και μετά αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα οι φίλοι του «τριφυλλιού» έδωσαν παράσταση στην κερκίδα ανάλογη με του αγωνιστικού χώρου.

Στο γεγονός αυτός επικέντρωσε τις αναφορές του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Απέφυγε τις αναφορές στην επίδειξη δύναμης της ομάδας. Δεν στάθηκε στο εκκωφαντικό σκορ της νίκης. Δεν είπε κουβέντα για το 1-5 το οποίο «κούφανε» τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Κι έμεινε στην πρωτόγνωρα όμορφη, για τα ελληνικά δεδομένα, ατμόσφαιρα και δέκα και πλέον, χιλιάδες φιλοξενούμενους στις κερκίδες.

Κουβέντα δεν είπε ο «αρχιτέκτονας» της φοβερής και τρομερής αυτής στρατιάς των «πράσινων». Αν και θα μπορούσε να πει: Άντε πιάστε μας… Δεν πιανόμαστε! Και να μην ενοχλήσει οποιονδήποτε! Είχε κάθε δικαίωμα!

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ