Κυριάκο, τα «κοράκια» θα σε… φάνε!

Μπροστά στον άρτον ημών τον επιούσιον ωχριά το σκάνδαλο με τις υποκλοπές. Μπροστά στο ψωμάκι και στο σπιτάκι του κοσμάκη ωχριά κάθε σκάνδαλο με αλητήρια στελέχη (από βουλευτή μέχρι κομματάρχη της γειτονιάς).

Μπροστά στον άρτον ημών τον επιούσιον ωχριά το σκάνδαλο με τις υποκλοπές. Μπροστά στο ψωμάκι και στο σπιτάκι του κοσμάκη ωχριά κάθε σκάνδαλο με αλητήρια στελέχη (από βουλευτή μέχρι κομματάρχη της γειτονιάς). Ο Πρωθυπουργός δεν απειλείται από αυτά τα σκάνδαλα τόσο, όσο απειλείται από ακρίβεια και πλειστηριασμούς!

  Ο μισός ελληνικός πληθυσμός είναι δανειολήπτες. Ο μισός του μισού αδυνατεί, να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. Κι ανεβαίνει στο… ικρίωμα των απάνθρωπων και αιμοβόρων γραναζιών του Τραπεζικού συστήματος. Με την Πολιτεία συνήθως σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου. Αυτός ο ρόλος έπρεπε ήδη να βγάλει τον λαό στους δρόμους.

   Η Πολιτεία είναι υπεύθυνη κι υπόλογη είναι για 40 – 45.000 ακίνητα τα οποία βγήκαν ή βγαίνουν  σε πλειστηριασμούς Είναι επειδή ή λουφάζει μην τυχόν την κάνουν «ντα» οι στρατονόμοι της ευρωπαϊκής μπουρζουαζίας ή αδιαφορεί για τη μεταβίβασε κόκκινων δανείων σε «κοράκια» με κάτω του 50%  της αξίας τους. Δεν καλούν αυτούς τους δανειολήπτες, για να τους δώσουν μία ευκαιρία ζωή, για να σώσουν τα σπίτια τους.

  Η εξήγηση της Πολιτείας και των συστημικών(ελεγχόμενων από το Σύστημα) Τραπεζών είναι πως άμα το κάνουν, ουδείς θα πληρώνει. Δε λένε γιατί δεν βάζουν όρους και προϋποθέσεις, για να κλειδώσουν έξω από την εύλογη, δίκαιη κι ανθρώπινη διαδικασία τους επαγγελματίες κακοπληρωτές. Και μαζί με τα ξερά καίγονται και χλωρά.

  Δε λένε. Δεν τους βολεύει, να πουν. Θα χαλάσουν το αφήγημα περί αναγκαστικής κατάστασης με τα «κοράκια» που στην ουσία είναι εξώγαμα τέκνα Τραπεζών.

  Αυτά τα «κοράκια» να φοβάσαι πως θα σε… φάνε, Πρωθυπουργέ!

   Όσα και να δώσεις στο λαό, από αυτά που του παίρνεις,  αμπαλαρισμένα σε παροχές δε θα σε σώσουν, όταν αφυπνισθεί ο λαός. Σηκωθεί από τους καναπέδες. Βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενος.

  Τα διαχρονικά σκάνδαλα με την κάθε είδους βρωμιά που αφορούν κατά σύμπτωση πολιτικούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κακώς, συνηθίσει ο λαός. Πώς να σηκώσει όμως, κεφάλι όταν τα «κοράκια» του ρουφούν το αίμα;

  Η ΝΔ  ως κυβερνώσα παράταξη έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση η οποία εξετράπη. Κι οι εισπρακτικές αδίστακτα κάνοουν κόλαση τη ζωή των δανειοληπτών!Μιλά όμως, κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός θυμίζουμε, νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού και έκανε «ιδιώνυμο» αδίκημα τον αγώνα εναντίον τους! Και το ΠΑΣΟΚ στο οποίο δεν έχει μείνει καν φύλλο συκής προσπαθεί, να υποδυθεί  την αναμάρτητο κορασίδα. Άλλαξε κι αυτό, όπως ο Μανωλιός βάζοντας τα ρούχα τους αλλιώς.

  Οι πεινασμένοι κι οι άστεγοι αλλά κι οι άνεργοι ως αποτέλεσμα της ασυδοσίας των «κορακιών» αντριεύουνκαι θεριεύουν. Θα τρέχει, να σωθεί στις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα είναι αργά. Θα τον έχουν… φάει τα «κοράκια»!

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΒΑΡΗΣ