Κυριάκο, Αλέξη… σοβαρευθείτε!

Διώξτε τα «κοράκια» (θυγατρικές Τραπεζών κι εισπρακτικές) από τον ουρανό της Κοινωνίας μας. Δώστε χρόνο και χώρο να αναπνεύσουν οι ασφυκτιούν τες δανειολήπτες. Καταργήστε τον νόμο που αδικεί τους μη έχοντες κι ευνοεί τους έχοντες και κατέχοντες.

Στο προηγούμενο άρθρο μου, έλεγα: «Κυριάκο, τα «κοράκια» θα σε… φάνε»! Σε αυτό λέω:» Κυριακό φάε τα εσύ πρώτος, για να μη σε …φάνε αυτά»!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Δεκέμβριο του 2015, ψήφισε τον νόμο 4354 για να πωλούνται «κόκκινα δάνεια» αντί πινακίου φακής σε «κοράκια». Θέλει η Νέα Δημοκρατία να τον αλλάξει, τον αλλάζει. Αυτή είναι φιλολαϊκή πολιτική. Όλες οι άλλες μου θυμίζουν την πολιτική «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι, να γιάνει»!

  Ανήθικος ο βουλευτής, μη ανήθικη κι η Νέα Δημοκρατία. Επειδή ήξερε την δραστηριότητα τουκσι τον κρατούσε  στην κοινοβουλευτική της ομάδα; Εκατό η αλεπού, εκατόν ένα τα αλεπουδάκια, δε γίνεται.

  Και λέω εγώ, διώχθηκε ο βουλευτής. Ο κοσμάκης που αγκομαχά, ασφυκτιά κάτω από την μπότα των χρεών, τι κέρδισε; Μία τρύπα στο νερό. Σήμερα αυτός ο βουλευτής. Αύριο μπορεί να είναι ένας άλλος. Σήμερα αυτή η Κυβέρνηση. Αύριο μια άλλη.Έτσι κι αλλιώς  τα «κοράκια» ελεύθερα πετάνε, όσο υπάρχει αυτός ο νόμος. Όσο υφίσταται ο νόμος 4354 (αφορά το περίφημο δεύτερο πακέτο προ απαιτούμενων), θα υφίστανται …»κοράκια»!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, στρουθοκαμηλίζει καθώς ο νόμος που επιτρέπει σε «κοράκια» να αγοράζουν δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές και δεν επιτρέπει στους ίδιους του δανειολήπτες, να τα αγοράσουν, είναι δικός του. Δε μιλά. Δεν βγαίνει καν στην παρατεταμένη αυτή προεκλογική περίοδο, να πει πως θα τον καταργήσει. Όχι φυσικά, όπως θα καταργούσε με ένα νόμο τα μνημόνια.

  Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Και τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά, που μόνο αριστερά δε σημαίνει. Ένιωσε καλά τότε, νιώθει καλά τώρα τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία και τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα δύο κόμματα σκοτώνονται για την εξουσία. Γι’ αυτή νοιάζονται. Αυτή όμως, ο λαός τη δίνει. Κι αυτά του δίνουν …ένα τίποτε!

  Στο θέμα των «κόκκινων δανείων» στα νύχια «κορακιών» θα μπορούσαν μέσα σε μια συνεδρίαση της Βουλής, να αλλάξουν το χρώμα του τόπου μας. Κι από μαύρο, κατράμι θα το έκαναν ρόδινο ξεπουπουλίζοντας τα «κοράκια» με έναν νόμο κατάργησης του νόμου 4354.

 

Δημήτρης Δάβαρης