Μήνυμα στον… Αλαφούζο!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την φοβερή του πορεία στο πρωτάθλημα με 12 νίκες και μία ισοπαλία, παράλληλα όμως στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ενίσχυσης στον Γιάννη Αλαφούζο.

Το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, με ένα «μαζεμένο» ρόστερ που θα στηριζόταν σε μικρό ροτέισον. Οι πράσινοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με εντυπωσιακό τρόπο και ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι. Τα πράγματα όμως άρχισαν να αλλάζουν αγωνιστικά, από το σημείο που η ατυχία «χτύπησε» την πόρτα του τριφυλλιού, με τον σοβαρό τραυματισμό του εκπληκτικού μέχρι εκείνη τη στιγμή  Αϊτόρ, τον ευτυχώς πιο ελαφρύ του Παλάσιος αλλά και τον επίσης σοβαρό του Τρουιγιέ, στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Μπορεί βέβαια να πει κανείς πως και οι τραυματισμοί είναι μέσα στον αθλητισμό αλλά εδώ μιλάμε πως ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που μέχρι στιγμής έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη σε αυτό το κομμάτι και σε συνάρτηση με τα όσα γράψαμε πιο πάνω για το «μαζεμένο» ρόστερ, αυτομάτως κανείς καταλαβαίνει πως αν η ομάδα θέλει να συνεχίσει τις «υψηλές πτήσεις» θα πρέπει να ενισχυθεί.

Ήδη οι πράσινοι έδειξαν μέρος του προβλήματος στα 3 τελευταία ματς, με Ολυμπιακό, Παναιτωλικό αλλά και Ατρόμητο. Οι επιλογές στέρεψαν για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όπως και οι ανάσες για τους παίκτες του. Ο Παλάσιος θα επιστρέψει μετά τη διακοπή αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι πράσινοι, αν θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο, δεν θα πρέπει να κινηθούν για δύο παίκτες στα άκρα της επίθεσης αλλά και ένα ακόμα τουλάχιστον για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μη ξεχνάμε πως υπάρχουν και τα πλέι οφ που εκεί θα κριθούν τα πάντα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αυτός που θα πρέπει να έχει πάρει το μήνυμα και να αποφασίσει (αν δεν το έχει κάνει ακόμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ), να δώσει στον Ιβαν Γιοβάνοβιτς τις επιλογές έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής!