Τράπεζες κι Εισπρακτικές έχουν ξεφύγει!

Με την ένοχη ανοχή Μητσοτάκη (και με την σιωπή Τσίπρα) αλωνίζουν, χωρίς να δίνουν αλεστικά, στην ελληνική κοινωνία. Απειλούν νοικοκυριά. Χαλούν οικογένειες. Παίρνουν σπίτια ! Δίνουν πάντως, διαφήμιση, πολύ διαφήμιση στον Τύπο!

    Τα έγραφα! Δεν τα έγραφα; «Κυριάκο τα «κοράκια» θα σε φάνε», έγραφα. «Κυριάκο, Αλέξη σοβαρευθείτε», έγραφα. Με αφορμή την υπόκωφη βοή της κοινωνίας για τις Τράπεζες και τις Εισπρακτικές τους. Το λέω στα ίσια: Είναι αδίστακτες!

  Έτσι όπως μπούκαραν ξημερώματα στο σπίτι της συνταξιούχου. Επειδή χρωστούσε Έσπασαν την πόρτα. Την έσυραν δια της βίας έξω. Έτσι έσπειραν ανέμους. Θα θερίσεις θύελλες, Κυριάκο.

  Κι εσύ Αλέξη με την τέταρτη ή πέμπτη ή μπορεί κι έκτη επερώτηση για τις Υποκλοπές αγνοείς την υπόκωφη βοή της κοινωνίας για τις Τράπεζες και τις Εισπρακτικές τους. Πόσες επερωτήσεις έκανες γι’ αυτές, Αλέξη;

  Εγώ λέω πως η συνταξιούχος, ήταν η χείριστη δανειολήπτρια της Ελλάδας. Η κορυφαία κακοπληρώτρια. Έτσι επιβάλλεται μία δικαστική απόφαση; Έτσι ορίζει την έξωση της από το σπίτι της; Ζούγκλα γινόμαστε Κυριάκο κι Αλέξη.

  Εσύ Αλέξη ψήφισες νόμο, για να πωλούν οι Τράπεζες κόκκινα στεγαστικά  δάνεια σε τιμές ξεφτίλας σταFunds. Eσύ Κυριάκο, γιατί δεν τον άλλαξες; Για να μπορούν κάποιοι δανειολήπτες, υπό προϋποθέσεις κι ελέγχους μέχρι και των σώβρακων τους, να έχουν λόγο σε τέτοιες τιμές.

  Και βέβαια, είναι θέματα σοβαρά όλα τα περί των Υποκλοπών. Εύλογα γίνεται ντόρος.  Είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε για επιχειρηματικούς λόγους οι Υποκλοπές είναι κακούργημα!

  Σήμερα όμως, έχουμε μεγαλύτερο κακούργημα. Την απειλή απώλειας κατοικίας δια της βίας. Την επιβολή φτώχειας με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Είναι δυσβάστακτες για τον κόσμο. Οι Τράπεζες κι οι Εισπρακτικές τους έχουν ξεφύγει. Έχουν καταστεί αδίστακτες.

  Χρωστάς 100-200 ευρώ για μερικές ημέρες. Για να ένα μήνα, να πω. Τα παίρνουν από οποιονδήποτε λογαριασμό είσαι μέσα. Δεν τους νοιάζει εάν είναι μετά τού παιδιού σου, το οποίο σπουδάζει στο εξωτερικό. Δεν τους νοιάζει εάν είναι μετά  του γέροντα πατέρα σου για τις αιμοκαθάρσεις του. Τα παίρνουν. Δεν δίνουν δεκάρα.

  Κι έχουμε τον Αλέξη να κάνει επερωτήσεις για Υποκλοπές, τον Κυριάκο να θέτει εκλογικά διλλήματα και τον κόσμο να αγκομαχά υπό την αφόρητη πίεση Τραπεζών κι Εισπρακτικών τους. Παράλληλα έχουμε και τον Τύπο, να κρατά χαμηλούς τόνους! Αφήνοντας τους υψηλούς για τις Υποκλοπές.

  Το χειρότερο είναι πως στην Κουμουνδούρου ψάχνονται επειδή δεν κερδίζουν ψήφους. Μπορεί και να χάνουν κιόλας. Να κοιταχθούν στον καθρέφτη,. Να ψαχθούν για την αδυναμία εκμετάλλευσης της διαρροής ψήφων από τη ΝΔ.  Και στο Μαξίμου απορούν, πως και γιατί φεύγουν ψήφοι. Τα «κοράκια» θα «φάνε» τον Μητσοτάκη! Τα έγραφα, Δεν τα έγραφα;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΒΑΡΗΣ