Θέλουν ΠΑΣΟΚ αλλά ψηφίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Έχουμε ξεφύγει. Τα γκάλοπ είναι σαφή. Έχουμε ξεφύγει. Βγάζουμε το ΠΑΣΟΚ (με την εξαγγελία για τα στεγαστικά δάνεια) από το χρονοντούλαπο της ιστορίας αλλά το βάζουμε δίπλα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (δίχως ανάλογη εξαγγελία)!

Μία απορία τριβελίζει το μυαλό μου. Τη «γέννησαν» Μητσοτάκης και Τσίπρας. Έτσι συλλογιζόμαστε.  Οι ψηφοφόροι της ΝΔ κι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως  ψηφίζουν στα γκάλοπ… θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ λέω. Και να αφήσουν αυτά τα περί Κινήματος Αλλαγής. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του παμμέγιστου Ανδρέα Παπανδρέου. Αν κι ουδέποτε σταμάτησαν, να τρίζουν με όσα βλέπει από εκεί πάνω. Με κύριο υπόλογο κι υπεύθυνο, τον Γιωργάκη!

Άστε τα να πάνε.

   ΠΑΣΟΚ ήταν. ΠΑΣΟΚ θα είναι.

    ΟΚ με τον συλλογισμό μου; ΟΚ! Κάτι βλέπουν. Κάτι θέλουν, Κάτι προσδοκούν αυτοί οι εντελώς αντίθετοι ψηφοφόροι από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν ψηφίζουν όμως, ΠΑΣΟΚ; Για να τελειώνει απ’ ευθείας η παράσταση. Και να διαλέξει το ΠΑΟΣΚ ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ. Να μην διαλέξει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ.

   Παράλογη δεν είναι η απορία μου. Που να βρω όμως, τη λογική μου.

   Την ψάχνω σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όταν μόνον το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει νομοθετική ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια. Με την προοπτική δικαιώματος, υπό αυστηρές προϋποθέσεις φυσικά, στους δανειολήπτες, να αγοράζουν τα υπόλοιπα των δανείων τους, όσο αυτά πωλούνται από τις Τράπεζες στα Funds.

   Τέτοια εξαγγελία δεν έχει αναφερθεί ούτε από τη ΝΔ, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ. Κι ας είναι φως φανάρι πως οι εκλογές θα κριθούν από την τσέπη των ψηφοφόρων. Δεν θα κριθούν όπως άλλες φορές, ούτε από το μυαλό, ούτε από τη ψυχή τους.

   Τι πάνε, να πει αυτό; Δε πάει, να λέει ο παππούς μου για τις αυξήσεις στις συντάξεις από τη ΝΔ. Όσο η Τράπεζα χώνεται βαθύτερα τα νύχια της στις σάρκες μου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δε θα δουν, την ψήφο μου.

     Αυτό σε ό,τι αφορά εμένα. Καθεμία και καθένας σας θα πράξει ανάλογα. Με γνώμονα την τσέπη. Όλα τα κόμματα εξάλλου είναι δοκιμασμένα. Και χρόνο είχαν και χώρο είχαν, να μας πείσουν. Όσοι πείσθηκαν τα ψηφίζουν. Όσοι δεν πείσθηκαν, τα καταψηφίζουν. Απλά πράγματα.

     Όταν όμως, ψηφοφόροι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, κάτι σημαίνει αυτό. Κι άμα σημαίνει κάτι, γιατί δεν ψηφίζουν απ’ ευθείας ΠΑΣΟΚ; Πλάκα θα έχει! 

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΑ