Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος!

O κόσμος του Αρη δικαίως ενίσταται για την εικόνα της ομάδας

Η επιμονή είναι δύναμη. Και με την στήριξη της υπομονής είναι υπερδύναμη> Είναι αδυναμία η έλλειψη επιμονής. Κι είναι δώρον άδωρον η επιμονή δίχως υπομονή…

Αυτές οι σκέψεις αναδεικνύονται από τη σημερινή – μετά τη «λευκή ισοπαλία» με τον Απόλλωνα –  αγωνιστική κατάσταση του Άρη. Φυσικά και δεν ξεκίνησε εφέτος καλά. Αν κι εφέτος με τη συνενοχή διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας τέθηκαν πολύ, πάρα πολύ γρήγορα υψηλά οι στόχοι εντός των συνόρων. Μετά μάλιστα, μετά την οδυνηρή αποτυχία στην Ευρώπη, οι στόχοι στην Ελλάδα μπήκαν σε ιστορικό ρεκόρ ύψους για τους «κίτρινους».

Εύλογα λοιπόν, ο κόσμος τού Άρη ανέβασε (ποιος δε θα το έκανε:) γρήγορα σε ανάλογο ύψος, ακολουθώντας διοικητική και τεχνική ηγεσία, τον πήχη των απαιτήσεων του. Το ξεκίνημα δεν ήταν ανάλογο. Κι έφθασε σε ξέσπασμα της κερκίδας με σκληρές αποδοκιμασίες κατά του Σάκη Μάντζιου και παικτών του Άρη.

Το γεγονός πάντως, δεν ωφελεί σοβαρά την υγεία του Άρη! Αντίθετα, την βλάπτει. Η έλλειψη υπομονής συμβάλλει στην έλλειψη της επιμονής ενός ρόστερ με θεωρητικά εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα ισχύ. Το περίσσευμα υπομονής θα συνέβαλε, μπορεί ακόμη να συμβάλλει, στο περίσσευμα επιμονής για την αναστροφή της αγωνιστικής εικόνας.

Ο Άρης είχε σοβαρότατες απουσίες κόντρα στον Απόλλωνα. Ένα το κρατούμενο. Ο Άρης είχε παίκτες οι οποίοι δεν άρθηκαν πάλι, στο ύψος των περιστάσεων.  Δύο τα κρατούμενα. Ο Άρης έκανε λάθη πάλι, τακτικής. Κυρίως με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στον ρόλο του σέντερ. Με τα 3,4 εκατομμύρια ευρώ η ΠΑΕ δεν αγόρασε κλασσικό σκόρερ.

Ο Μαυριτανός ξέρει πολλή μπάλα. Κάνει πολλές δουλειές. Είναι εξαιρετική μονάδα στην ενδεκάδα. Δεν είναι κλασσικός σκορε. Με τη Φούλαμ είχε μο γκολ ),18 γκολ (94 αγώνες, 17 γκολ). Με την Αμιέν είχε 0,35 (45 αγώνες, 16 γκολ). Και δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό γκολ σε οποιαδήποτε αγωνιστική περίοδο!

Τρία τα κρατούμενα. Και τέσσερα, το ραγισμένο γυαλί του Σάκη Μάντζιου! Με όλα αυτά, δεν είναι απορίας άξιον η αρνητική εξέλιξη για το 0-0 με τον Απόλλωνα στο «Κλ. Βικελίδης» Είναι βέβαια, να απορούν όλοι πως γίνεται αυτός ο Άρης με αυτό το ρόστερ (θέλει πολλή δουλειά για να αποδώσει το μάξιμουμ της ισχύος του), να χάνει βαθμούς στους θεωρούμενους εύκολους αγώνες και να κερδίζει στους επίσης, θεωρούμενους δύσκολους. Και να διάγει πάλι, περίοδο πανικού.

Όλα όμως εξαρτώνται από την ψυχραιμία της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης. Ο πανικός από ανέκαθεν ήταν κακός σύμβουλος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ