Ωραίο είναι να χαϊδεύεσαι με την μπάλα αλλά δεν φτάνει….

Η Βραζιλία του 2002 είναι μια πανέμορφη ανάμνηση. Οι επίγονοί της είναι για τατουάζ και πλατινέ μαλλί...

Καλά της έκανε. Την τιμώρησε για την αλαζονεία της, την φλυαρία της και την επιπολαιότητά της.

Ο… Αστερίξ του παγκόσμιου ποδόσφαιρου Λούκα Μόντριτς και η παρέα του πέταξαν έξω την Βραζιλία το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στα πέναλτι, εκεί που ο Λιβάκοβιτς για δεύτερο παιχνίδι στην σειρά αναδείχτηκε ήρωας.

Η Κροατία των τεσσεράμισι εκατομμυρίων κατοίκων έστειλε αδιάβαστη την Βραζιλία των διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων. Μεγάλη μαγκιά από τους Κροάτες που δέχτηκαν γκολ στην παράταση και βρήκαν την δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα μνα ισοφαρίσουν και να στείλουν την πρόκριση στην παράταση.

Για να φτάσουν στην παράταση είχε φροντίσει ο Λιβάκοβιτς που σταμάτησε τον Νεϊμάρ σε δυο τετ-α-τετ και τον Λούκας Πακετά.

Όχι ότι τρεις-τέσσερεις καλές ευκαιρίες ήταν κάτι το εντυπωσιακό από πλευράς της «σελεσάο». Να τα λέμε όπως είναι τα πράγματα κι ας κακοκαρδιστούν οι φίλοι του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου στους οπαίους συμπεριλαμβάνομαι. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Τίτε ήταν σαν να μην κατέβηκε στο γήπεδο.

Άνευρη, σχεδόν άκεφη δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μια φάση . Ακατάσχετηφλυαρία κι ένα Νειμάρ που τα άφηνε όλα μισοτελειωμένα. Καμιά συνδυαστική προσπάθεια, καμιά ατομική ενέργεια για να διασπαστεί η άμυνα της Κροατίας. Στο κέντρο η κυριαρχία της Κροατίας ήταν απόλυτη.

Ο Μόντριτς με τον Κόβασιτς και τον Μπρόζοβιτςείχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκοβαν στην μέση το παιχνίδι των Βραζιλιάνων. Ο Σόσα ως αριστερό μπακ είχε πάρει την ταυτότητα του Ραφίνια και ο Πακετά δεν μπορούσε να περάσει ούτε μια κάθετη πάσα προς τον Ρισάρλισον.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βραζιλιάνοι το προσπάθησαν περισσότερο αλλά στις λιγοστές φάσεις που δημιούργησαν έπεσαν πάνω στον Λιβάκοβιτς. Μόνο στην παράταση σε ένα έξοχο συνδυασμό με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ μπόρεσαν να σκοράρουν.

Κι ενώ έμενε πίσω για να σκοτώσουν την ώρα και να πάρουν την πρόκριση σε μια φάση βγήκαν όλοι μπροστά και το πλήρωσαν. Κάνοντας το χειρότερο παιχνίδι τους στην διοργάνωση να και συνολικά ήταν καλύτεροι από τους Κροάτες, οι Βραζιλιάνοι τα μαζεύουν πρόωρα και επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι ήταν αναιμικοί επιθετικά και το πλήρωσαν…