Το ζεϊμπέκικο της Ευδοξίας!

Τη βάφτισαν Ευδοξία, τη φωνάζουν Εύα και το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος από πεντακοσάευρα.

Θυμάμαι εκείνο το «τιτίβισμα» της Εύας Καϊλή τη 17η Ιουνίου του 2018, ανήμερα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν η ρέκτις πολιτικός είχε καταγγείλει τους «εθνομηδενιστές» πως «ξεπουλάνε τη Μακεδονία».

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, λοιπόν, ότι αυτά τα 600 χιλιάρικα που ήταν παρκαρισμένα στο φτωχικό της στις Βρυξέλλες είχαν κι έχουν έναν και μοναδικό προορισμό: Να δοθούν για να πάρει πίσω, ν’ αγοράσει δηλαδή, τη Μακεδονίας μας, αυτή που είχαν ξεπουλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νικος Κοτζιάς και συν αυτώ. Το δε κατηγορητήριο που συνέταξαν οι Βέλγοι, θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Ξέρετε, απ’ αυτούς του χάρτινους που σχηματίζουν τα πεντακοσάευρα. Η αλήθεια θα λάμψει και η Ευδοξία (όπως είναι το βαφτιστικό της), ο ιταλός σύντροφός της, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο στοργικός πατέρας της, που στον ελεύθερο χρόνο έκανε τον βαστάζο της, κουβαλώντας ασήκωτες βαλίτσες με λεφτά, θα δικαιωθούν πανηγυρικά.

Εξάλλου, αν η Ευδοξία ήταν μία αργυρώνητη, μία εξωνημένη ευρωβουλεύτρια, καταπώς διατείνονται οι Βέλγοι, ισχυρισμό που απερίσκεπτα και με περίσσια σπουδή υιοθέτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα της τα σκάσει τα μπικικίνια και οι βόρειοι γείτονες, προκειμένου να επιδοκιμάσει τη Συμφωνία. Κάνω λάθος;

Ή μήπως τα Σκόπια υποτίμησαν τη δύναμη της φωνής της Ευδοξίας, παρασυρμένοι από εκείνο το σεξιστικό που είχε πετάξει εναντίον της μέσα στη Βουλή ο κομματικός της σύντροφος Σωκράτης Ξυνίδης; Για εκείνο το «σιγά την καλτσοδέτα» μιλάω. Αλλά είδαμε πού κατάντησε ο Ξυνίδης και πού η Εύα… Ένας δικηγόρος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, καθηλωμένος στην καθημερινότητα μιας επαρχιακής πόλης, την ώρα που η Εύα κυκλοφορούσε Ευρωκοινοβούλιο, ανάμεσα σε ακριβά κοστούμια Γάλλων, Γερμανών, Ολλανδών, Ιταλών, σε σικάτα ταγέρ και γόβες Christian Louboutin. Χώρια τις συναντήσεις με μεγαλόσχημα σεμάγκ (shemagh), όπως λέγεται το κάλυμμα του κεφαλιού των Καταριανών και κομψά ιγκάλ (igal), όπως ανομάζεται αυτό που μοιάζει με στεφάνι και συγκρατεί το κεφαλομάντηλο. Απλώς, κάνει ένα διάλειμμα -εξαιτίας μίας παρεξήγησης- σε κάποιο κελί 33 της βελγικής πρωτεύουσας. Ναι, το υπογράφω. Θα κυκλοφορήσει ξανά στις Βρυξέλλες, με την αγέρωχη περπατησιά της εύμορφης Ελληνίδας, μαγεύοντας με τον φλογερό της λόγο τα έδρανα της Ευρωβουλής. Διότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ευδοξία και η Ευδοξία την Ευρώπη, η μοίρα τους είναι αλληλένδετη Γι’ αυτό, όπως είπαν κάποτε και οι Λατίνοι (εραστές σαν τον Φραντσέσκο και μη): Vincit omnia veritas. Που σημαίνει: Η αλήθεια υπερισχύει όλων!

Στίλπων Φραγκούλης